, מתכונים לילדים, מתכוני ירקות, ספר מתכונים, מתכונים לילדים, אוכל לילדים, תפריטי ילדים • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לעלי גפן וקישואים ממולאים

לשישה סועדים

 

מרכיבים:

1 ק"ג אורז

1 ק"ג עלי גפן

2 ק"ג קישואים קטנים

חצי ק"ג בשר בקר טחון גס

6 עגבניות בשלות פרוסות

20 שיני שום שלמות

מלח, פלפל שחור גס, בהרט- לפי הטעם

 

אופן הכנה:

מרתיחים כ- 2 ליטר מים עם מעט מלח, מוסיפים את האורז, מבשלים כ- 12 דקות ומצננים. מטגנים את הבשר במעט שומן ומצננים. מערבבים את האורז עם הבשר ומתבלים. בעזרת כף מוציאים את גרעיני הקישואים בלי לגעת בדופן. מרתיחים מים וחולטים את עלי הגפן להורדת המליחות. מצננים במי קרח ומסננים. ממלאים את עלי הגפן בתערובת ומגלגלים בעדינות כשקצוות העלה מקופל פנימה(צורת סיגר). ממלאים את הקישואים בתערובת המילוי ואוטמים את הקישוא עם עלי גפן בקצוות.

בסיר שטוח מסדרים בשכבות את עלי הגפן והקישואים, פרוסות עגבנייה ושיני שום.

מכסים במים ומניחים צלחת למנוע ת התפרקות עלי הגפן הממולאים. מביאים את הסיר לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים למשך 40-60 דקות. 

 

הכתבה נוצרה בתאריך : 18/06/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו