מתכון לארבעה סועדים
מרכיבים:
3 זוקיני צהובים בינוניים
2 מלפפונים בינוניים מגורענים ולא מקולפים
3 שיני שום
פלפל אדום אחד חריף קצוץ דק
חצי כוס שמיר קצוץ
מיץ מלימון אחד
מלח ים
פלפל לבן גרוס
4 כפות שמן זית טהור
חצי כוס יוגורט עזים
אופן הכנה:
את הזוקיני חוצים לאורך ופורסים לפרוסות דקיקות.
מערבבים עם 2 כפיות מלח שולחן ומניחים במסננת ל- 25 דקות.
שוטפים את הזוקיני במים היטב וסוחטים במגבת נקייה.
בקערה נפרדת מניחים את קוביות הדג, ממליחים עם מלח הים, סוחטים מעל מיץ לימון ומערבבים בעדינות. לאחר כדקה נפתרים מעודפי הנוזל.
את המלפפון הירוק חוצים לאורך, מגרענים, ופורסים לפרוסות דקיקות.
בקערה חדשה מערבבים את הזוקיני, פרוסות המלפפון הירוק, הדניס הכבוש, הפלפל האדום, שום כתוש ושמיר קצוץ דק, שמן זית, ומערבבים בעדינות.
מחלקים בין הצלחות ויוצקים מעל מעט יוגורט עזים עם כף. על היוגורט סוחטים מעט מיץ לימון, שמן זית, ומלח ים.
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים