ביצים ממולאות מתאימות לארוחת ערב צבוענית וקלה שילדים אוהבים. מתוך הספר "פיצהפיתה" מאת דנית סלומון בהוצאת קוראים.

מתוך הספר פיצה פיתה. צילום: יהודה סלומון
כלים: קרש חיתוך; סכין חדה; קערה קטנה; שקיק זילוף או מזרק + צנתר כוכבי.
המצרכים (4-2 מנות):
4 ביצים קשות
½1 כפות מיונז
½ כפית ממרח חרדל חלק
¼ כפית פלפל שחור טחון
הצעות לעיטורים:
זיתים שחורים או ירוקים
חתיכה קטנה של פלפל אדום, ירוק או כתום (טרי או קלוי)
עלי פטרוזיליה, כוסברה, ריחן או שמיר
פרוסות מלפפון (טרי או חמוץ)
רצועות עגבניה
מעט פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
1. קולפים את הביצים הקשות. בסכין חדה, פורסים כל ביצה לאורכה לשני חצאים שווים. מוציאים את חצאי החלמונים מתוך "סירות" החלבונים בזהירות, כדי לא לפגוע בחלבונים, ומעבירים את החלמונים לקערה קטנה.
2. מוסיפים לקערת החלמונים מיונז, חרדל ופלפל ומועכים היטב במזלג למשחה חלקה.
3. מרכיבים את הצנתר הכוכבי על מזרק הזילוף או על שקיק הזילוף. מעבירים את תערובת החלמונים למזרק או לשקיק ומזלפים לתוך כל אחד מהשקעים שבסירות החלבון שמינית מתערובת החלמונים.
4. מעטרים את סירות הביצים לפי הטעם והדמיון. היעזרו ברשימת המצרכים לעיטור ובתמונת הסירות המוכנות.
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים