מתכון לארבעה סועדים
מרכיבים:
1/2 ק"ג טונה אדומה טרייה – פרוסה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
חבילת עלי רשאד נקיים ויבשים
6 צנוניות חתוכות לקוביות קטנטנות
1/4 שורש ג'ינג'ר מקולף ומגורד דק
1/3 כוס חומץ בלסמי
2 כפות ריבת שזיפים עם פרי
2 שיני שום שלמות
2 כפות סוכר
1 כף מייפל
1 כפית פלפל שחור גרוס דק
מלח לפי הטעם
מיץ מלימון אחד
1/3 כוס שמן זית
1 כף שמן שומשום
אופן הכנה:
מערבבים את מיץ הלימון, שמן זית, שמן שומשום, מלח ופלפל ומתבלים את הרשאד, מניחים מעליו את נתחי הטונה
הרוטב לטונה:
מבשלים את הריבה, שום,ג'ינג'ר, חומץ בלסמי עד ל-1/3 מוסיפים את הסוכר, המייפל המלח והפלפל
מקררים כשעה.
הגשה: מזליפים מעל הטונה, מקשטים עם צנוניות, מגישים בצלוחית קטנה ומזלגון
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים