הרשמו למועדון לגדול בחינם הרשמו למועדון לגדול בחינם
באינדקס לגדול ניתן למצוא מגוון אטרקציות לילדים, חוגים, פעילויות, מסעדות, מפעילי ימי הולדת, מקומות לנופש משפחתי ועוד...

אני מחפש/ת:

פרסמו אצלנו
בית >מגזין אוכל לילדים > הג'אנק פוד הגרוע והטעים ביותר

מגזין אוכל לילדים

הג'אנק פוד הגרוע והטעים ביותר

הכתבה נוצרה בתאריך : 07/02/2011
שיתוף עם חברים בפייסבוק

מהו הג'אנק פוד הטעים ביותר והגרוע ביותר? כתבה מבאסת של המאכלים שהכי בא לכם לאכול כל הזמן והכי גרועים לבריאותכם ולבריאות הילדים.

 

מאת: ענבל קרקו, דיאטנית ראשית, שומרי משקל 

 

אז קודם כל, מהו ג'אנק פוד ?

ג'אנק פוד הוא כינוי לאוכל טעים אך רע מבחינה בריאותית (ג'אנק=זבל). כזה שאנחנו כל כך אוהבים לאכול, אך מאוד משתדלים לא להתפתות אליו. נהוג לכנות מאכלי ג'אנק פוד כ"קלוריות ריקות". הן אמנם עמוסים בקלוריות המגיעות משומן (במיוחד מהסוג המזיק), סוכר, קמח לבן, אך נעדרים ערך תזונתי התורם לבריאות. במובן הזה הן ריקות- לא נותנות לנו שום דבר טוב.  

 

ועתה פתחו את הפנקס ורשמו לפניכם מה רצוי לא לאכול:

בורקס

בורקס הוא מזון עתיר קלוריות ושומן לא בריא (טראנס). בצק העלים ממנו עשוי הבורקס עשיר במרגרינה המכילה שומני טראנס או בשומן רווי המזיקים לבריאות. עומס הפחמימות והשומן בבורקס גורם לכך שהוא יעורר תיאבון וכמעט שלא ישביע אותנו (יחסית לערך הקלורי שלו). בחירה של בורקס כמזון יומיומי היא בחירה גרועה, לא בריאה ומשמינה.  

ג'חנון

המאפה הזה, הוא שיא השיאים של המזונות הבצקיים (שאנחנו כל כך אוהבים). למרבה הצער משפחות רבות אמצו אותו כמאכל המסורתי של שבת בבוקר בחיק המשפחה, אז איך אפשר בלעדיו? למי שלא יודע. ג'חנון הוא בצק מקמח לבן שמורחים אותו במרגרינה 3 פעמים. בצק עלים "פראייר" לידו. ג'חנון מכיל שומן מזיק (טראנס+שומן רווי) כזה שפוגע בכלי הדם ומגביר מחלות לב. גם אם בחרתם מרגרינה משופרת (ללא שומן טרנס), הרי שעומס השומן והשומן הרווי משאירים את המאכל הזה בבחינת מוקצה לכל עושי הדיאטות. והבעיה העיקרית עם ג'חנון- זה כל כך טעים שמי יכול להפסיק אחרי אחד?  

מלאווח

מלאווח הוא הבן דוד של הג'חנון והאבא של הבורקס. במילים אחרות זהו קמח ששוחה בים של מרגרינה ושמן (ראו את הסתייגויותי הנוגעות לג'חנון). 

 

פיצה

פיצה של פסטה מיאה-עגבניות בריא יותר

 

יחסית ליתר מאכלי הג'אנק פוד, פיצה היא הרע במיעוטו. אמנם בצק עם גבינה צהובה שמנה, אך יחסית לחבריה במחלקת הג'אנק פוד היא די סבירה. הבצק הוא קמח לבן, הגבינה הצהובה עשירה בשומן רווי (רע), אך גם בסידן (טוב). רוטב העגבניות הוא מזון בריא- עשיר בליקופן (מרכיב הקיים בעגבניות ומיוחסות לו תועלות בריאותיות כמו מניעת מחלות לב וסרטן). אם אתם מאלה שיכולים להפסיק אחרי משולש פיצה אחד, זוהי בחירה בהחלט מוצלחת. אם אתם "מהמכורים", חבל . כמו תמיד, פיצה שתכינו בבית מגבינה איכותית, רסק עגבניות ותבלינים, היא מזון בריא יותר מפיצות קנויות.

 

שווארמה

שווארמה הודו נשמע דל שומן נכון ? זה היה כך לולא הניחו מעליה שכבה עבה של שומן כבש שמטפטף על ההודו לכל אורך הצלייה. בשר השווארמה הוא בשר שמן (הייתם צריכים לדעת לפי הטעם), לא בריא- עשיר בשומן רווי.  

 

פלאפל

כדורי הפלאפל עשויים מתערובת של גרעיני חומוס וכוסברה. עד כאן ממש בריאות. הבעיה היא שהכדורים מטוגנים בשמן עמוק ולכן עשירים בשומן. אם זה שמן שכבר ראה הרבה כדורי פלאפל בעברו, זהו גם שמן לא כל כך בריא, כי שומן מתחמצן (מתקלקל) מטיגון לטיגון.  

 

נקניקיה בלחמנייה

זהו הג'אנק פוד המועדף על ילדים. הנקניקייה (כמו הנקניק) גם אם היא נקניקיית עוף, עשויה בעצם ממעט בשר והרבה שומן בשר ולכן היא מכילה 17% שומן, 7 מהם שומן רווי. בנוסף יש בה שפע של חומרים משפרי טעם שלא מוסיפים בריאות בלשון המעטה. הלחמנייה, כרגיל עשויה קמח לבן. דווקא הרטבים- חרדל וקטשופ סבירים ביותר.

 

קרואסון שוקולד/רוגלאך

ב

אדיבות באגסי ביסטרו בר

נשמע תמים נכון ? קרואסון קטן או רוגלאך שוקולד הולכים בד"כ בשלשות עם קפה. האם חשבתם על כך שבמקום קרואסון או רוגלאך אחד יכולתם (בשביל תחושת המתוק) לאכול כריך מלחם אחיד עם כף ממרח שוקולד ולשבוע הרבה יותר?  

 

פסטה ברוטב אלפרדו

פסטה היא מזון טוב, ממש לא ג'אנק פוד. יחסית לפחמימה, פסטה גורמת לספיגה איטית יחסית של הסוכר לדם ואמורה לספק לנו תחושת שובע ממושכת (מה שנקרא בשפה המקצועית בעלת אינדקס גליקמי נמוך יחסית). אבל רוטב האלפרדו מקלקל את הבריאות שבמאכל זה (על הטעם אין ויכוח). רוטב אלפרדו עשוי משמנת מתוקה, חמאה ופטריות. השניים הראשונים הם שומן נטו – שומן רווי שכל כך מזיק לבריאות. אם כבר פסטה במסעדה, עדיף פסטה ברוטב עגבניות. הרבה יותר בריאה.     

 

ארוחת המבורגר

המבורגר של באגסי ביסטרו בר

 

המבורגר עשוי בד"כ מבשר בקר שמן ומתועש עתיר בשומן. המבורגר קפוא קנוי מכיל 18 אחוזי שומן לקציצה, 7.6% שומן רווי. חלק מרשתות ההמבורגר טוענות כיום לאחוזי שומן נמוכים בחצי של הקציצה, ואם הם צודקים, הרי שקציצת ההמבורגר שלהם, כנראה אינה כה מזיקה. לחמנית ההמבורגר היא לחמנייה מקמח לבן, מתקתקה (מסוכר, אלא מה?), מעוררת תיאבון (כמו כל מוצר מקמח לבן) ועליה אתם בד"כ אתם שמים המון מיונז (ממרח עתיר שומן).  אם בחרתם בכריך המבורגר ולידו אכלתם סלט קצוץ ומים, אפשר  לומר שאכלתם ארוחה פחות או יותר מאוזנת. שאפו. לעומת זאת, אם בחרתם בצ'יפס ליד (שזה בעצם שמן שהתחפש לתפוח אדמה), שגם אותו אנחנו אוהבים לטבול במיונז ולא ויתרם על שתייה מתוקה, אל תשלו את עצמכם, כי זו ממש לא תזונה נבונה ובטח שלא ארוחה מאוזנת. חשוב לציין שבחלק ממזללות ההמבורגר אפשר למצוא היום גם ארוחות בריאות יותר, העדיפו את אלה שעשירות בירקות ושהערכים התזונתיים שלהן ידועים לכם. יחסית לשאר המזונות המהירים, המבורגר, במינון הנכון (לא כל יום), אינו נורא כל כך, ובשילוב ירקות ומים, עשוי להיות ארוחה לא רעה.   

שיטת הנקודות של שומרי משקל היא פטנט בלעדי רשום של Weight Watchers העולמית. אין מזון אסור, הכל מותר. נקודה היא שקלול של קלוריות ושומן רווי כך שככל שהמאכל עשיר בשומן רווי הערך שלו בנקודות גבוה יותר. שיטה זו נועדה לכוון לתזונה בריאה יותר. ענבל קרקו, מחברת הכתבה היא דיאטנית ראשית של שומרי משקל.  

ואחרי הסקירה המבאסת הזו אל תבינו לא נכון, מותר לאכול לפעמים- בשביל הנשמה, כי בלי לדאוג לנשמה לא מחזיקים מעמד בהתמודדות עם המשקל לאורך זמן.

קופונים לאטרקציות
ותקבלו את כל העדכונים ישירות לפייסבוק שלכם
תגובות לכתבה:
Top