גם עם קוואקר אפשר להכין מאפינס טעימים לשבת!
באדיבות קוואקר
צילום דן לב
המרכיבים (ל-6 מאפינס גדולים):
50 גרם (1/2 כוס) קוואקר (שיבולת שועל קצוצה)
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1/2 כוס (
2 ביצים L
1 כף ברנדי
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
1 תפוח עץ מזן גראני סמית' גדול, מגולען, קלוף וחתוך לקוביות קטנטנות
1 כף קמח לקימוח קוביות התפוח
לשימון: מעט חמאה מומסת
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומכינים תבנית מאפינס/מיני-מאפינס משומנת בחמאה מומסת ומקומחת קלות.
- מערבבים מרכיבים יבשים: קמח, קוואקר, אבקת אפייה ומלח. מניחים בצד.
- מקציפים חמאה רכה ושני סוגי סוכר במיקסר או בעזרת מקציף חשמלי ידני כ-3 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- מוסיפים ביצים ומקציפים כ-3 דקות, עד לקבלת תערובת חלקה ותפוחה.
- מוסיפים ברנדי ותמצית וניל ומקציפים מעט.
- מאחדים את שתי הקערות ומערבבים בעזרת מרית.
- מערבבים את קוביות תפוח העץ עם כף קמח ומוסיפים לעיסה.
- מוסיפים חמוציות מיובשות לעיסה ומערבבים.
- יוצקים 2 כפות מן התערובת לכל שקע בתבנית מאפינס (לתבנית מיני-מאפינס יוצקים כף גדושה), עד 2/3 גובה כל שקע ולא יותר. מכניסים לתנור ואופים במשך 25 דקות (מיני-מאפינס אופים במשך 15 דקות) או עד שקיסם הנננעץ במאפינס יוצא יבש או כשעליו פירורים. מוציאים, מצננים כשעה ומגישים.
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים