מתוך הספר "פיצהפיתה" מאת דנית סלומון הוצאת "קוראים"
עוגיות מתוקות, בשני צבעים ובשני טעמים, מקושטות בעדשי שוקולד בשלל צבעים. ההסברים ארוכים - ההכנה קלה ומהנה.
מתוך הספר פיצה פיתה. צילום יהודה סלומון
כלים: מערבל (מיקסר) ידני; 2 קערות בינוניות לערבול; קערית חסינת חום; נייר אפייה; 2 תבניות שטוחות גדולות.
המצרכים (60 עוגיות):
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה טרופה
¾1 כוסות קמח לבן בהיר או קמח רב־תכליתי
1 כף קורנפלור
½ כפית אבקת אפייה
⅛ כפית מלח
2 כפיות חמאת בוטנים חלקה
כ־½ כוס סוכר לטבילת העוגיות
60 עדשי שוקולד ( M&M או מותג אחר)
אופן ההכנה:
1. חותכים את החמאה לקוביות ומעבירים לקערת ערבול. מוסיפים סוכר ותמצית וניל ומערבלים יחד במהירות נמוכה לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל עד שהיא נבלעת בתערובת החמאה.
2. מנפים קמח, קורנפלור, אבקת אפייה ומלח לקערת הערבול. מערבלים במהירות בינונית רק עד שנוצר בצק אחיד. מעבירים חצי מכמות הבצק לקערת הערבול השנייה.
3. מוסיפים את חמאת הבוטנים לקערת הערבול הראשונה ומערבלים במהירות בינונית רק עד שהתערובת אחידה. אוספים את הבצק לגוש אחד במרית גומי או פלסטיק ומחלקים אותו ל־3 חלקים שווים בגודלם.
4. שמים את קוביות השוקולד בקערית קטנה חסינת חום ויוצקים עליהן כוס מים חמים מאוד (מהקומקום). משהים דקה, כדי להניח לשוקולד להתרכך. שופכים את כל המים מהקערית (מניחים להב סכין כנגד דופן הקערית כדי שהשוקולד לא יחליק החוצה יחד עם המים). מוסיפים את השוקולד המומס לקערת הערבול השנייה ומערבלים במהירות בינונית רק עד שהתערובת אחידה. אוספים את הבצק לגוש אחד במרית גומי או פלסטיק ומחלקים אותו ל־3 חלקים שווים בגודלם.
5. מניחים חצי דף של נייר אפייה על משטח העבודה ומגלגלים עליו חלק אחד של בצק חמאת הבוטנים לגליל באורך
6. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס). מרפדים את תבניות האפייה בנייר אפייה. מפזרים את הסוכר בצלחת. מוציאים את רצועות הבצק מהמקרר. חותכים כל רצועת בצק דו־צבעית ל־20 פרוסות שוות בעוביין.
7. מגלגלים כל פרוסה בין כפות הידיים כדי ליצור כדור דו־צבעי. משטחים מעט את הכדור, כך ששני הצבעים יראו בחלק העליון המשוטח מעט. טובלים את החלק העליון של הכדור בסוכר ומניחים אותו בתבנית כשהצד המסוכר כלפי מעלה. מכינים את שאר העוגיות באותה דרך ומסדרים אותן בתבניות -
משאירים רווח של
8. אופים את העוגיות במרכז התנור במשך 20-17 דקות, רק עד שהעוגיות מתחילות להזהיב (בתנור טורבו אפשר לאפות 2 תבניות יחד - מחליפים את מיקומן בתנור אחרי 12 דקות אפייה). מוציאים את התבניות מהתנור ומניחים לעוגיות להצטנן בתבניות במשך 10 דקות לפני שמשחררים אותן מהנייר. מצננים לגמרי לפני שמעבירים את העוגיות לאיחסון בקופסה סגורה היטב.
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים