אוכל, ילדים, מתכונים, מתכון ל, פירות, פירות יבשים, תאנים • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לתאנים אפויות בקרמל עם קרם פרש, פיסטוקים ופקאן סיני

לארבעה סועדים 

 

מרכיבים:

8 תאנים יפות

160 גרם סוכר (3/4 כוס)

60 גרם חמאה

4 כפות ברנדי

1/2 גביע קרם פרש

60 גרם של תערובת שברי פיסטוקים קלויים ופקאן סיני

 

אופן הכנה:

חורצים בצורת איקס את ראשי התאנים ומועכים אותם כך שהתאנה נפתחת. מניחים בתבנית אפייה.

ממיסים בסיר את החמאה עם הסוכר והברנדי ויוצקים את הסירופ שנוצר על התאנים. אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ-20 דקות.

מעבירים את כל הנוזלים למחבת ומצמצמים עד לקבלת קרמל סמיך (להיזהר לא לשרוף את הסוכר).

שמים בתוך כל תאנה כפית קרם פרש ומזליפים את הקרמל מעל. מניחים את התאנים בצלחת הגשה ומפזרים את תערובת הפיסטוקים והפקאנים.

 

הכתבה נוצרה בתאריך : 19/06/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו