באדיבות שף בכיף

חומרים לכ-25 יחידות:
לבצק:
1/2 ק"ג קמח
15 גר' שמרים יבשים
3 כפות שמן
כ- 1 כפית מלח
15 גר' שמרים יבשים
3 כפות שמן
כ- 1 כפית מלח
כ- 1/2 1- 1 כוסות מים
למלית:
כוס גרגירי חומוס
2-3 בצלים גדולים
מלח, פלפל
שמן לטיגון
1 כוס גרגירי חומוס
2-3 בצלים גדולים
אופן הכנה:
משרים את גרגירי החומוס בקערה עם מים למשך לילה שלם.
מסננים ומעבירים לסיר עם מים. מבשלים עד שמתרכך.
את השמרים מעבירים לכוס עם מעט מים פושרים (כרבע כוס) + קורט סוכר,
עד שהם מתחילים לתסוס ולתפוח מעט.
בקערה שמים את הקמח. יוצרים במרכז גומה ויוצקים את השמן ואת המלח.
מכסים בקמח . מעל מניחים את השמרים. מוסיפים מים בהדרגה, מערבבים ולשים עד לקבלת בצק נעים.
נותנים לבצק לנוח. ומכינים את המלית.
מסננים ומעבירים לסיר עם מים. מבשלים עד שמתרכך.
את השמרים מעבירים לכוס עם מעט מים פושרים (כרבע כוס) + קורט סוכר,
עד שהם מתחילים לתסוס ולתפוח מעט.
בקערה שמים את הקמח. יוצרים במרכז גומה ויוצקים את השמן ואת המלח.
מכסים בקמח . מעל מניחים את השמרים. מוסיפים מים בהדרגה, מערבבים ולשים עד לקבלת בצק נעים.
נותנים לבצק לנוח. ומכינים את המלית.
קוצצים את הבצלים ומטגנים אותם במעט שמן. מוסיפים למחבת את החומוסים ומטגנים עוד 3-4 דקות.
מעבירים לקערה, מוסיפים מלח ופלפל לפי טעם וטוחנים במעבד מזון.
מעבירים לקערה, מוסיפים מלח ופלפל לפי טעם וטוחנים במעבד מזון.
מהבצק יוצרים כדורים בינוניים ומרדדים כל כדור ל"פיתה".
מניחים כף מהמלית במרכז כל פיתה, סוגרים לחצי ומהדקים היטב.
מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק.
מטגנים את הסמבוסק עד להשחמה הופכים לצד שני ומטגנים.
מטגנים את הסמבוסק עד להשחמה הופכים לצד שני ומטגנים.
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים