הרשמו למועדון לגדול בחינם הרשמו למועדון לגדול בחינם
באינדקס לגדול ניתן למצוא מגוון אטרקציות לילדים, חוגים, פעילויות, מסעדות, מפעילי ימי הולדת, מקומות לנופש משפחתי ועוד...

אני מחפש/ת:

פרסמו אצלנו
בית >מגזין אוכל לילדים > נוסיף עוד מרשמלו למדורה

מגזין אוכל לילדים

נוסיף עוד מרשמלו למדורה

הכתבה נוצרה בתאריך : 12/05/2019
שיתוף עם חברים בפייסבוק

מתכונים לל"ג בעומר

 

איך משדרגים את תפוח האדמה במדורה ואיך הופכים את ל"ג בעומר לחגיגה של מטעמים לילדים

 

לאטרקציות בל"ג בעומר

 

הפעלות למדורת ל"ג בעומר

 

עוד מתכוני תפוח אדמה

 

כללי בטיחות וזהירות במדורות ל"ג בעומר

 

השף יפתח צפריר מציע מתכונים שקל להכין וכיף לאכול:

 

כל הילדים אוהבים את חגיגת ל"ג בעומר. איסוף הקרשים, הדלקת המדורה ותפוחי האדמה החמים. למי שמעוניין לשדרג את החוויה אפשר להפוך את החגיגה לארוחת ערב של ממש. השף יפתח צפריר שף מסעדת כפר הנופש גונן, מציע מתכונים קלים שגם הילדים ייהנו להכין ולאכול

 

סלט פירות חם מהמדורה

החומרים:

פירות העונה חתוכים לקוביות או פלחים

דבש או סילאן

פירות יבשים (צימוקים, דבלים, משמש, שזיף)

 

אופן הכנה:

מכניסים לסיר פוייקה את הפירות את הפירות היבשים מוסיפים דבש או סילאן. מניחים את הסיר במדורה למשך 15 דקות (מערבבים מדי פעם). מומלץ לפזר אגוזים, שוקולד ופירות יער ולהגיש בתוספת גלידת וניל.

 

מתכון ללחם אינדיאני

חומרים:

קילו קמח

3 כפות שמרים

3 כפיות מלח

כף סוכר

3 כוסות מים פושרי

אופן ההכנה:

לשים יחד את החומרים. מתפיחים מתחת מגבת עד שמכפיל את גודלו).

מגלגלים את הבצק על מקל ארוך, אותו מחזיקים מעל המדורה. את הבצק ניתן להצמיד למקל במספר אופנים: ככדור עגול, כנחש מגולגל על המקל וכו'. מסובבים באיטיות את המקל עם הבצק מעל המדורה במשך 3-4 דקות ואוכלים.

 

פוקאצ'ות או פיצות במילויים שאוהבים

מכינים בצק על פי המתכון הקודם. יוצרים עיגולים (100 גרם כל עיגול). פותחים אותם על מצע מקומח בעזרת מערוך או עם הידיים לצורה אליפטית. מניחים תוספות לפי הטעם- שמן זית, עשבי תיבול, בצל, פלפלים קלויים, פטריות, גבינות ועוד. מניחים על סאג' מעל המדורה עד שהבצק מתחיל להשחים. ניתן גם להכין פיצה באופן זה- למרוח על הבצק רוטב עגבניות או קטשופ, לפזר גבינה וזיתים.

 

תפוח אדמה ממולא כל טוב

חוצים תפוח אדמה גדול לשניים, מרוקנים חלק מהליבה- בשני הצדדים, לצורה קעורה. שוברים פנימה ביצה (רצוי להשאירה כמו שהיא, אך אפשר גם לקשקש אותה). ניתן להוסיף לביצה מרכיבים נוספים- כל אחד לפי טעמו כמו: גבינה צהובה, רוטב עגבניות, שום, בצל ועוד. מצמידים (סוגרים) את שני צידי תפוח האדמה ועוטפים טוב טוב בנייר כסף. זורקים למדורה את תפוח האדמה הממולא, כעבור שעה מוציאים ומתענגים על הטעם.

 

פונדו שוקולד עם מרשמלו צרוב על שיפוד

משפדים מרשמלו על קצה שיפוד ומכניסים למספר שניות לאש. מחממים על סאג' המדורה סיר קטן עם שמנת מתוקה ושוקולד (אם אין סאג', אפשרי גם להכין בבית ולהוציא לילדים למדורה,) טובלים את השיפוד עם המרשמלו בסיר השוקולד המומס (עושים קצת "פו" כי זה חם..) ואוכלים!

 

 

קופונים לאטרקציות
ותקבלו את כל העדכונים ישירות לפייסבוק שלכם
תגובות לכתבה:
Top