מתוך הספר "פיצהפיתה" מאת דנית סלומון בהוצאת קוראים.
מתכון ללחמניות רכות וטעימות. בצק הלחמניות עשוי מתערובת של קמח ופירה תפוחי אדמה עם בצל מטוגן (מאבקה) והוא מותפח באבקת אפייה.

מתוך הספר פיצהפיתה
כלים: קערת ערבוב גדולה; מערוך; מקדים מעוצבים לקריצת הלחמניות; 2 תבניות שטוחות גדולות מרופדות בנייר אפייה או בדף סיליקון לאפייה; מברשת בצק.
המצרכים (30 לחמניות):
2 כוסות קמח תופח מאליו
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת חרדל
½ כפית מלח
1 גביע מנה אישית של פירה תפוחי אדמה עם בצל מטוגן ("מנה חמה")
מים רותחים (מהקומקום)
40 גרם מרגרינה (או חמאה),
חתוכה לקוביות
6-4 כפות מים
מי מלח להברשה
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות צלסיוס). מרפדים את התבניות בנייר אפייה או בדף סיליקון. מנפים קמח, אבקת אפייה, אבקת חרדל ומלח לקערת ערבוב גדולה. יוצרים גומה במרכז.
2. מוסיפים לאבקת הפירה שבגביע מים רותחים לפי הוראות ההכנה שעל גבי הגביע ומערבבים היטב. מוסיפים את המרגרינה ומערבבים אותה לתוך הפירה החם. מעבירים את הפירה לגומה שבקערת הקמח.
3. מוסיפים לקערה 4 כפות מים ומתחילים לערבב את המצרכים בכף. כשכבר אי אפשר לערבב בכף, מתחילים ללוש את התערובת בידיים רחוצות היטב. מוסיפים עוד מים לפי הצורך, כדי לקבל בצק רך, חלק וגמיש שאיננו נדבק לידיים. לשים רק עד שהבצק אחיד.
4. צרים מהבצק כדור ומרדדים אותו במערוך על משטח מקומח קלות לעלה בעובי 2 ס"מ. קורצים לבבות וכוכבים (או כל צורה אחרת) בעזרת המקדים. מניחים את הלחמניות הקרוצות בתבניות המוכנות - משאירים רווחים גדולים ביניהן. אוספים את שאריות הבצק, לשים שוב, מרדדים וקורצים. ממשיכים עד שכל הבצק נגמר.
5. . מברישים את הלחמניות במעט מי מלח (⅛ כפית מלח מומסת ברבע כוס מים) ואופים במרכז התנור במשך 12 דקות, עד שהלחמניות תפוחות ושחומות. מצננים על רשת במשך 15 דקות לפחות.
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים