מתכון לסלט קינואה | מתכוני סלטים לילדים • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לסלט קינואה

 

באדיבות חיה שחור, הבאגסי ביסטרו בר

 לחמישה סועדים

 

סלט קינואה באגסי

סלט קינואה של הבאגסי. צילום בועז לביא

 

מרכיבים:

1 ק"ג חזה עוף נקי משומן וחתוך לקוביות

2 כוסות קינואה.

1 פרחי ברוקולי מופרדים מזר ברוקולי טרי

1 פרחי כרובית מופרדים מראש בינוני

2 גזרים חתוכים לז'וליאנים.

1 בצל חתוך לרצועות.

2 גמבות אדומות חתוכות לרצועות.

1 סלסלת פיטריות שמפיניון פרוסות.

1/2 סלסלת נבטים מהסוג העבה.

חופן אגוזי פקאן מסוכרים.

4 כפוט רוטב סויה.

2 כפות דבש.

4 כפות רוטב צ'ילי מתוק.

מעט מיורין.

2 שיני שום קצוצות.

2 כפיות ג'ינגר מרוסק.

3 כפות שמן

חופן עלי כוסברה קצוצים

צרור בצל ירוק קצוץ דק

 

אופן ההכנה

  1. יוצקים לסיר את הקינואה עם כוס מים כף שמן מעט מלח ופלפל ומבשלים כחצי שעה בסיר מכוסה על אש נמוכה עד לריכוך ואידוי המים.
  2. מחממים מחבת על אש גבוהה מוסיפים את השמן ומטגנים לפי הסדר הבא בצל, שום, כרובית, גזר ונתחי העוף.
  3. לאחר מכן מוסיפים למחבת שעדיין על אש גבוהה את הסויה, הדבש, המיורין והג'ינג'ר. מקפיצים כ- 2-3 דקות עד לפיזור שווה של הרוטב וצמצום קל.
  4. לקראת הסוף מוספים את הפטריות, הברוקולי והאגוזים וממש בסוף את הנבטים. מקפיצים קלות ומורידים מהאש.
  5. בחמש צלחות עמוקות מחלקים את הקינואה ומעל מחלקים בצורה שווה את נתחי העוף הירקות ומעט מהרוטב.
  6. מפזרים מעל נבטים, בצל ירוק, ומעט כוסברה קצוצה טרייה ומגישים. 
הכתבה נוצרה בתאריך : 21/07/2011
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו