באדיבות חיה שחור, הבאגסי ביסטרו בר
לחמישה סועדים

סלט קינואה של הבאגסי. צילום בועז לביא
מרכיבים:
1 ק"ג חזה עוף נקי משומן וחתוך לקוביות
2 כוסות קינואה.
1 פרחי ברוקולי מופרדים מזר ברוקולי טרי
1 פרחי כרובית מופרדים מראש בינוני
2 גזרים חתוכים לז'וליאנים.
1 בצל חתוך לרצועות.
2 גמבות אדומות חתוכות לרצועות.
1 סלסלת פיטריות שמפיניון פרוסות.
1/2 סלסלת נבטים מהסוג העבה.
חופן אגוזי פקאן מסוכרים.
4 כפוט רוטב סויה.
2 כפות דבש.
4 כפות רוטב צ'ילי מתוק.
מעט מיורין.
2 שיני שום קצוצות.
2 כפיות ג'ינגר מרוסק.
3 כפות שמן
חופן עלי כוסברה קצוצים
צרור בצל ירוק קצוץ דק
אופן ההכנה
- יוצקים לסיר את הקינואה עם כוס מים כף שמן מעט מלח ופלפל ומבשלים כחצי שעה בסיר מכוסה על אש נמוכה עד לריכוך ואידוי המים.
- מחממים מחבת על אש גבוהה מוסיפים את השמן ומטגנים לפי הסדר הבא בצל, שום, כרובית, גזר ונתחי העוף.
- לאחר מכן מוסיפים למחבת שעדיין על אש גבוהה את הסויה, הדבש, המיורין והג'ינג'ר. מקפיצים כ- 2-3 דקות עד לפיזור שווה של הרוטב וצמצום קל.
- לקראת הסוף מוספים את הפטריות, הברוקולי והאגוזים וממש בסוף את הנבטים. מקפיצים קלות ומורידים מהאש.
- בחמש צלחות עמוקות מחלקים את הקינואה ומעל מחלקים בצורה שווה את נתחי העוף הירקות ומעט מהרוטב.
- מפזרים מעל נבטים, בצל ירוק, ומעט כוסברה קצוצה טרייה ומגישים.
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים