לגדול | אטרקציות לילדים | פעילויות לילדים | מקומות בילוי לילדים | טיולים בשבת | אירועים לילדים • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לגבינת פניר

באדיבות מסעדת אינדירה

מרכיבים:

3 ליטרים של חלב עזים דל שומן (עדיף 0%), מיץ מלימון אחד

 

אופן הכנה:

מביאים את החלב לרתיחה בסיר. בעת הרתיחה החלב יתחיל להקציף. כשזה קורה חשוב להנמיך מיד את האש, ולהוסיף את מיץ הלימון. לאחר הוספת מיץ הלימון יש לערבב את החלב במשך 4 עד 5 דקות עד שגושי הגבינה נפרדים מהמים. לאחר סיום הבישול יוצקים את הגבינה ואת הנוזלים לשקית בד עדין וסוחטים היטב. את שקית הבד יש לתלות מעל כיור למשך כשעתיים עד ששארית הנוזלים מתנקזים מהשקית והגבינה מתקררת. לאחר קירור מוציאים את גוש הגבינה שנוצר וחותכים לריבועים. את ריבועי הפניר מומלץ לטגן עד לקבלת מעטפת זהובה.

הכתבה נוצרה בתאריך : 19/06/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו