לא הרבה אמהות מספיקות או חושבות בכלל להכין ממרחים תוצרת בית (למי יש זמן?) אבל אם בא לכן והתכוננתן מראש (חייבים), אפשר להכין ריבות נהדרות שהילדים ישמחו לאכול בסנדויץ'. השפית חיה שיחור מהבאגסי ביסטרו בר, יצרנית קונפיטורות (מכל דבר!) מנדבת מתכונים לשלוש קונפיטורות מתוקות.

תתחילו למרוח צילום דניאל לילה
לפני ההכנה חשוב לדעת!
-ריבה מקורה בשימור. שימור מתאפשר כאשר יש במרקחת יותר מ-50 אחוז סוכר.
מה שמקריש את הריבה הוא פקטין הנמצא באחוז גבוה בפירות לרבות לימון.
השילוב בין הפקטין והסוכר מבצע את פעולת ההקרשה.
כאשר משלבים בהכנת הקונפיטורה מיץ לימון, חמיצותו מעודדת את תהליך ההקרשה.
הרגע בו נוצרת הקרישה הוא קריטי להכנת הריבה. משם הריבה תהיה מושלמת או שתהפוך לקרמל.
את הרגע הזה ניתן לבדוק במבחן הצלחת-מקררים צלחת וכף במקרר. לוקחים מעט ריבה ומעבירים לצלחת אם מתקבל חוט סמיך ודביק הריבה מוכנה אם הריבה עדיין נוזלית יש לבשלה עוד קצת ולבדוק שוב.
על מנת לשמר את הריבה ולאחסנה במזווה לזמן רב יש להעביר אותה לכלי מעוקר.
ריבה לבנה עם מקלות וניל
ריבה אשר טכניקת ההכנה שלה דורשת בחישה מתמדת והקצפה. מקורה ביהדות ספרד. מקובל היה להגיש אותה לאורחים כממתק עם כפית כסף וכוס מים קרים עם רגע כניסתם לבית.
זמן הכנה: כ- 50 דקות.
החומרים:
3 כוסות סוכר
2 כוסות מים
2 מקלות וניל- מעבירים רק את תוכנם
מיץ מחצי לימון
גרידה של קליפת לימון אחד
אופן הכנה:
מעבירים לסיר נירוסטה רחב את כל החומרים .
מבשלים על אש בינונית תוך כדי בחישה סיבובית מתמדת עד לבעבוע. (כ15-20 דקות).
ממשיכים לבשל עוד מספר דקות נוספות, מסירים מהאש ומקציפים במקציפה חשמלית עד לקבלת צבע לבן בוהק. מצננים ומגישים.

אפשר גם על עוגה צילום: דניאל לילה
קונפיטורת חצאי אגס בנגיעת לוונדר
הסוד טמון בחצאי האגס (ללא חרצנים) הסופגים את הטעם המתוק ונותנים תחושה של ממתק. מומלץ להגיש ריבה זו לצד פטה כבד או לחילופין גלידת וניל.
זמן הכנה: כ- 50 דקות.
החומרים:
1 ק"ג אגסים שטופים קלופים חצויים לשניים ללא הליבה
1ק"ג סוכר
כפית פרחי לוונדר יבשים (לטעם עדין יותר של לוונדר ניתן להוריד בכמות)
1סוכר וניל
מיץ מלימון אחד
חצי כוס מים
אופן הכנה:
מבשלים בסיר רחב סוכר ומים על להבה בינונית עד לקבלת סירופ שקוף ובהיר.
מעבירים את האגסים לסירופ המבעבע קלות.
מבשלים במשך כ- 20 דקות בלהבה בינונית גבוהה עד אידוי הנוזלים (במידה ונוצר קצף מכפים).
מוסיפים מיץ לימון, מקטינים את הלהבה, מוסיפים את פרחי הלונדר ואת סוכר הווניל ומבשלים כ- 40 דקות או עד למבחן הצלחת. מניחים בצד ומצננים.

וגם בארוחת הבוקר. צילום דניאל לילה
ריבת תותים
קונפיטורת התותים מוכרת לכולם. היא טעימה וקלאסית וכשמגיעה העונה שווה לנצל את התותים היפים ולהכינה.
זמן הכנה: כ- 50 דקות.
החומרים:
כ- 300 ג"ר תותים טריים אדומים ויפים חצויים לחצי
950 ג"ר סוכר
3/4 כוס מים
1/2 לימון כולל הקליפה
מיץ מלימון אחד
אופן הכנה:
מעבירים את התותים לסיר רחב יחד עם המים והסוכר.
מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 2-3 דקות על אש גבוהה.
מקטינים את הלהבה ומבשלים כ- 25-30 דקות (במידה ונוצר קצף מכפים).
מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים לבשל עד למבחן הצלחת.
מניחים בצד ומצננים.
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים