אוכל, מתכונים, ילדים, מתכון ל, לגדול, גבינה, חלב, פניר, מאכלים הודים, גבינה הודית, קורמה • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לפניר קורמה (הודי)

מתכון לשלושה סועדים

 

מרכיבים:

200 גרם גבינת פניר חתוכה לקוביות קטנות

אחד בצל בינוני קצוץ דק

עגבנייה בינונית חתוכה לקוביות קטנות

כפית מחית ג'ינג'ר

כפית מחית שום

כף זרעי פרג

כף אבקת קוקוס

מלח לפי הטעם

כפית אבקת צ'ילי אדומה

4 כפיות פלפל שחור

3-4 שיני ציפורן

כפית כורכום

כפית אבקת כוסברה

4 כפות שמנת מתוקה

8-10 כפות שמן ירקות

2 כפיות GARAM MASALA

 

אופן הכנה:

מחממים שמן במחבת ומטגנים את הפניר על אש בינונית עד להזהבה (לערבב בעדינות כדי שהגבינה תטוגן היטב) ולאחר מכן לשמור בצד. עם אותו שמן מטגנים את הציפורן והפלפל השחור. לאחר דקה מוסיפים את הבצל, הקוקוס המגורר, זרעי הפרג, והג'ינג'ר ומחית השום. לאחר כדקה נוספת מוסיפים את המלח, הצ'ילי האדום, הכורכום, אבקת הכוסברה ואבקת המסאלה.

מטגנים כדקה נוספת (בשלב זה צריך ריח התבשיל אמור לתפוס ממש חזק), מוסיפים את חתיכות העגבנייה ומטגנים עד קבלת תערובת סמיכה. מוסיפים מעט מים וממשיכים לבשל עוד 7 דקות עד הסמכת התבשיל. מגבירים את האש עד לרתיחה, מוסיפים את גבינת הפניר המטוגנת למשך עוד 3-4 דקות והמנה מוכנה.    
הכתבה נוצרה בתאריך : 19/06/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו