מתכון לחמין צמחוני נטול גלוטן, מתכונים לחמין, מתכון לצ'ולנט • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לחמין צמחוני נטול גלוטן

מתכון מחמם וחורפי לחמין צמחוני ונטול גלוטן, תבשיל עשיר בקטניות ובירקות. ארוחה שלמה בסיר אחד. המתכון מיועד ל 10-12 סועדים.

מאת גולדי ועדי

מתכון לחמין צמחוני נטול גלוטן


מרכיבים:
1 כוס גרגרי חומוס
1 כוס שעועית לבנה
1 כוס שעועית אדומה
1 כוס אורז מלא
2 בטטות בינוניות
3 גזרים
2 בצלים
5 שיני שום
1 שורש סלרי
1 שורש כוסברה
1 שורש פטרוזיליה
2 תמרים ללא גלעין
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כף כוסברה יבשה
1 כף פפריקה מתוקה


אופן ההכנה:
משרים את החומוס והשעועית לפחות 12 שעות לפני ההכנה
שוטפים היטב את האורז המלא, חותכים את הבטטה ואת הגזר לרבעים שמנמנים, מקלפים ופורסים דק את השורשים.
מקלפים את השום והבצל ומשאירים אותם בשלמותם.
לאחר שכל המצרכים מוכנים, מסדרים אותם בסיר.
בסיר נפרד מחממים ליטר מים ומוסיפים לשם את התבלינים והתמרים. לאחר הרתיחה בודקים את התיבול.
לאחר בדיקת התיבול מוזגים את המים לתוך סיר החמין ובמידת הצורך מוסיפים עוד מים עד לכיסוי מלא של החמין.
מבשלים את החמין עד לרתיחה מלאה.
לאחר הרתיחה מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות וכעבור 3 שעות מנמיכים את התנור ל-120 מעלות. משאירים את הסיר לפחות ל 10-12 שעות נוספות של אפייה איטית.


כמה טיפים קטנים:
אפשר להוסיף תפוחי אדמה
אפשר להוסיף ביצים קשות
אפשר להוסיף לתיבול פפריקה חריפה (לאוהבי החריף)
אסור לערבב את תוכן הסיר – לא בזמן הבישול ולא בזמן האפיה


* המתכון באדיבות גולדי ועדי, דוכן יריד האוכל בדיזנגוף סנטר

לכתבות אוכל לילדים ומתכונים נוספים
 

הכתבה נוצרה בתאריך : 24/12/2012
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו