אוכל, ילדים, מתכונים, מתכון ל, לגדול, סלט, ירקות, טונה, אצות, שורש • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לסלט אצות, שורשים וטונה אדומה

ל- 2 סועדים

 

מרכיבים:

1 קולרבי חתוך לז'וליאנים

1 צנון גינה חתוך לז'וליאנים

1 גזר חתוך לז'וליאנים

1 מלפפון ירוק חתוך לז'וליאנים

3 כפות אצות וואקמה

1/2 דף אצת נורי חתוכה לרצועות דקות

6 כפות רוטב טריאקי

2 כפות מיץ לימון טרי

כפית דאשי (אבקת ציר דגים יפנית)

נתח טונה אדומה במשקל 250 גרם

כפית שמן סומסום

2 כפות שמן זית

פלפל שחור גרוס דק

 

אופן הכנה

בקערה מערבבים את כל החומרים למעט שמן הזית, הפלפל השחור והטונה.

ממתינים מספר דקות עד שהאצות מתרככות ברוטב.

במחבת מחממים את שמן הזית.

מצפים את נתח הטונה בפלפל שחור גרוס דק וצורבים קלות במחבת במשך כחצי דקה בכל צד.

את הטונה הצרובה פורסים לנתחים דקים.

מחלקים את הסלט לצלחות אישיות, מסדרים מסביב את נתחי הטונה ומפזרים מעל מעט שמן סומסום לתיבול.

הכתבה נוצרה בתאריך : 21/06/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו