אוכל, ילדים, מתכונים, מתכון ל, לגדול, פשטידה, ירקות, כרובית • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לפשטידת כרובית ותפוחי אדמה

מרכיבים:

כרובית בינונית טרייה חתוכה ושטופה

3 תפו"א בינוניים קלופים ושטופים

1 גביע קוטג'

2 גביעי שמנת חמוצה

3 ביצים

מלח- לפי הטעם

כף גדושה של קמח

מעט מרגרינה(לשימון התבנית)

300 ג' גבינה צהובה מגורדת

 

אופן הכנה:

מכניסים את הירקות לתוך סיר עם מים ומביאים לרתיחה. לאחר חצי שעה שהירקות קיבלו חצי בישול מסננים אותם מהמים ומקררים. לאחר הקירור מעבירים את הירקות לקערה ומועכים חלקית. מוסיפים את הקוטג', שמנת, ביצים, מלח, קמח ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.

משמנים תבנית בגודל הרצוי עם מרגרינה ויוצקים את התערובת לתוכה. מפזרים מעל התערובת את הגבינה המגורדת (פי 2 מהכמות הרצויה- בזמן אפייה חצי מהכמות נעלמת). מכניסים את הפשטידה לתנור בחום של 150 מעלות למשך שעה. מזמן האפייה יש לבדוק מידי פעם את הפשטידה.

 

 יש להמתין עד קירור הפשטידה לפני שחותכים אותה כדי שהיא לא תתפרק.

הכתבה נוצרה בתאריך : 25/06/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו