מתכוני בשר, ספר מתכונים, מתכונים למנה עיקרית, מתכונים חגיגיים • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון למניפת סינטה ברוטב דובדבנים על פירה תפו"א ודובדבנים

מתכון לסועד אחד 

 

מרכיבים:

300 גרם סינטה מיושנת (לבקש מהקצב)

2 תפו"א קלופים ומבושלים עד ריכוך

20 דובדבנים מגולענים וטחונים במעבד מזון

מלח, פלפל לפי הטעם

לציר:

1 כוס יין אדום

10 דובדבנים חצויים מגולענים

1 כף סוכר

2 כפות סויה

2 עצמות בקר עם מח' עצם (צולים את העצמות כ- 20 ד' בתנור שחומם ל-100 מעלות)

 

אופן הכנה:

לרוטב: מרתיחים את היין עם הסוכר, הדובדבנים, הסויה ומח ההעצמות.

מבשלים על אש נמוכה עד שהציר מצטמצם לשליש ומורידים מהאש.

לפירה: מרסקים את תפוחי האדמה ומוסיפים את הדובדבנים הטחונים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

במחבת גריל צולים את נתח הסינטה כ- 3 ד' מכל צד.

אופן הגשה: מניחים במרכז הצלחת את הפירה, פורסים את נחת הבשר ומסדרים במניפה מסביב. את הרוטב  בוזקים בעדינות מעל למנה.

 

בתאבון!!!

הכתבה נוצרה בתאריך : 10/07/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו