השבוע הפך המטבח לקומנדו בישול. החופש הגדול, החום בחוץ ומהדורות החדשות המדכאות עשו חשק להפוך את המטבח למרחב המוגן הפרטי שלנו ולבשל יחד כל המשפחה ארוחה חלבית קלה. לזנייה מהירה ופיצה אישית שילדים אוהבים לאכול.
מאת:
לזניה בצ'יק צ'ק
מצרכים:
1 חבילת אטריות לזניה רחבות (ללא בישול מוקדם)
1 קוטג'
2 ביצים טרופות
2 קופסאות רסק עגבניות (קטנות)
¼ כוס מים
כף שמן זית
שן שום אחת
בזיליקום
חבילת גבינה צהובה מגוררת
מלח
פלפל
להכנת המלית:
מערבבים בקערה את הקוטג', הביצים הטרופות והתבלינים.
מערבבים בקערה נוספת
אופן ההכנה:
לפני הכל הורים שימו לב, הנכם מפקדי המבצע ועליכם להדריך אבל לזרום. הכינו את המצרכים מראש והגביהו את הילדים כדי שיוכלו לבשל בנוחות. וכשכולם גבוהים ומרוצים מתחילים.
מישהו ישמן את התבנית (רצוי להשתמש בתבנית חד פעמית ), לאחר מכן מישהו אחר יסדר את עלי הפסטה בתבנית. לאחר שסידור הושלם מתחילים במריחת המלית.
תחילה מורחים על העלים שכבה מהקערה הראשונה (עם הקוטג'..זוכרים?), על שכבת הקוטג' מורחים שכבת רסק עגבניות ועליה גבינה צהובה (כמות נדיבה) וחוזר חלילה. מכניסים לתנור לחצי שעה בחום בינוני (170 מעלות לערך) והמנה ראשונה מוכנה בצ'יק צ'ק.
מבצע "מנה שניה" יוצא לדרך!
מנה שניה : פיצה אישית (מתכון ל4 מנות)
מצרכים:
3.5 כוסות קמח
½ שקית שמרית
כפית מלח שטוחה
¼ כוס שמן
כוס מים (לפי צורך)
2 חבילות רסק עגבניות (קטנות)
לתוספות - זיתים ירוקים/שחורים מגולענים, פטריות, תירס וכל מה שנראה טוב על פיצה...
אופן ההכנה:
כפי שאמרתי כבר קודם אפשר להפוך את ה"מבצע" למשהו קל, נוח ואפילו נקי. ספקו ל
לאחר שכל אחד מקבל את חלקו משטחים את הבצק. אפשר להשתמש במערוך ואפשר גם בידיים. כל אחד יכול ליצור לעצמו פיצה בצורה כלשהי. לאחר שהילדים מסיימים את הרידוד הם יכולים להתפנות לצד היצירתי, צבעוני משהו. לפי הטעם, מפזרים על הבצק, רסק, תבלינים, זיתים ותירס. מחממים את התנור ל- 190 מעלות חום, מכניסים את הפיצות לתנור לכ-20 דקות.
בתיאבון.