מתכוני בשר, ספר מתכונים, מתכוני מתאבנים • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לפרוסות רוסטביף קרות בעשבי תיבול

חומרים:

2.5 ק"ג סינטה

120 גרם חרדל דיז'ון משובח

100 גרם חמאה

10 שיני שום

2 כפות פלפל שחור גרוס

4 ענפי רוזמרין (רק העלים)

1/2 חבילה טימין

2 כפות מלח גס

 

אופן ההכנה:

מנקים את הנתח מגידים ושומנים, מחדירים את שיני השום ומעסים את צידו האחד של הנתח בחרדל. מפזרים מעל את עשבי התיבול, הפלפל והמלח ומניחים פרוסות דקות של חמאה (או מחמאה אם אתם שומרים כשרות). הופכים את הנתח ומבצעים את אותו תהליך הדבר בצידו השני.

מחממים תנור ל-280 מעלות. כשהתנור לוהט, מכניסים את הנתח ל-15 דקות ומנמיכים את הטמפרטורה ל-180צ'. משאירים בתנור ל- 10 דקות נוספות, מצננים ופורסים לפרוסות דקיקות.

את  הסנדוויץ' ניתן להכין עם הרוסטביף בכמה וריאציות:

1. רוטב פסטו, רוסטביף, עלי חסה ופרוסות עגבנייה.

2. חרדל, מיונז, רוסטביף, מלפפון חמוץ (רצוי בחומץ), שמיר קצוץ.

3. חמאה, רוסטביף, עגבניות מיובשות קצוצות, זיתים שחורים קצוצים

 

הכתבה נוצרה בתאריך : 23/08/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו