אירועים, אירועים לילדים, ילדים, הורים, אירועים למשפחה, הקניון הגדול, פתח תקווה, לגדול, טעם הארץ • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

טעם הארץ

 

הקניון הגדול בפתח-תקווה מציג: "טעם הארץ" – מסע טעמים חוצה ישראל

 

טעם הארץ

 

יש הרבה מה לעשות בסוכות, וממש קרוב לבית. במהלך חול המועד סוכות יתקיים בקניון הגדול בפתח תקווה, הנמנה עם "ריט"  רשת הקניונים של ישראל, הפנינג אוכל ובילוי חסר תקדים לכל המשפחה: "טעם הארץ" -   מסע בין הטעמים, הריחות ופינות החמד הקולינריות של ישראל,  מתובל בפעילויות מלהיבות - והכל ללא תשלום. את כל טוב הארץ, מהצפון ועד הדרום, תמצאו ב"טעם הארץ": גבינות בוטיק, שמן זית איכותי, מרקחות גורמה, דבש, יינות, מטבחים אתניים ומסעדות בניצוחם של שפים מובילים, שיערכו סדנאות הדגמה וגם יחלקו מנות טעימה. גולת הכותרת של האירוע היא מתחם "גת שמנים", שמצדיע לעץ הזית הארצישראלי לרגל ראשית המסיק. המתחם  יארח נציגים של בתי בד ויצרנים של שמן זית איכותי, שידריכו כיצד טועמים שמן זית ואיך מבדילים בין הזנים השונים. בנוסף ניתן יהיה להתרשם לראשונה מתנובת הזית הראשונה של תשס"ז  ולחזות בבית בד אותנטי מאבן, היישר מהגליל, בפעולה.

 

מסעדות ושפים

בין המסעדות שיתארחו בקניון ויערכו הדגמות לקהל אפשר למצוא את "לילית" – מסעדת שף ידועה המתמחה במטבח ים-תיכוני כשר. צוות העובדים של המסעדה מורכב מבני נוער בסיכון, שלומדים תוך כדי עבודתם מקצוע חדש שיבטיח את עתידם. עד היום השלימו בהצלחה מאות נערים שהשתתפו בפרויקט "לילית" את הכשרתם במקצועות המטבח והשתלבו בעבודה במסעדות ובמלונות שונים ברחבי הארץ. באירוע תציג "לילית" את הפוקצ'ות המפורסמות שלה, זיתים מתובלים, קונפיטורות ומעדנים נוספים. כן יתארחו בפסטיבל חברת הקייטרינג המובילה "טעם וצבע" עם השף עמית קאופמן, שמתמחה במטבח בין לאומי, ו"לה סנטרל" בניצוחו של השף עמית בנטוב, שמציגה תפריט ביסטרו ופטיסרי המדגים מטבח צרפתי במיטבו.

 

טעמים לילדים

ובזמן שהגדולים מנשנשים ולועסים ומגלים סודות קטנים של אשפי מטבח גדולים, יוכלו הילדים לבלות בפעילויות מיוחדות בשבילם:

"סוכת המוזיקה"  -  חוויה של תיפוף, צלילים וכלים מהטבע, שלא השתנו מאז ימי האדם הקדמון.

"סוכת התיאטרון"  - התנסות בתיאטרון טוטאלי של יצירה, משחק ותפאורה.

"בד בבד" – סדנה להפקת שמן זית בשיטה מסורתית -  כזו שעד היום נהוגה בכפרים גליליים.

"מסע כיבושים" - סדנה לכיבוש זיתים בנוסח הדרוזי.

"תשמעו סיפור" – מבחר מעשיות וסיפורים מרתקים הקשורים בעץ הזית.

"מן הטבע ובחזרה" – סדנת מיחזור ואקולוגיה על בסיס חומרי הגלם והצמחים שנמצאים באיזור הקניון.

"מבשלים לאושפיזין"  - סדנת "השף הצעיר" שתתמקד בהכנת מנות טעימות לאושפיזין, עם מנות נדיבות של שמן זית.

 

בין המציגים הבולטים:

יקב רימון – היקב של בני משפחת נחמיאס, דור שלישי לחקלאים מייסדי מושב כרם בן זימרה שבגליל העליון, נודע בקרב אניני הטעם בזכות יין הקינוח הייחודי המופק בו מ...רימונים.

ליקרז – יקב בוטיק צעיר בכפר יחזקאל שהקימו שני אחים, עופר ועודד רז. השניים מייצרים שיכרים וליקרים לטובת כל אוהבי השתייה ולטובת מי שלדבריהם "עדיין לא גילו עד כמה הם אוהבים".

דורי קינוחים - מפעל-של-איש-אחד שמתמחה בהכנת עוגות ליקר וקינוחים אישיים למסעדות, בתי קפה וירידים.

שוקוטופ -  מפעל המתמחה במוצרי שוקולד גורמה המבוססים על מרכיבים טבעיים בלבד, ללא חומרים משמרים, ללא צבעי מאכל וללא פשרות בטעמים.

מחלבת יחד – מחלבה המייצרת גבינות צ'רקסיות חצי קשות בעלות טעמים עדינים ומליחות כמעט בלתי מורגשת.

 

הפנינג דומה ייערך במקביל בכל 11 הקניונים ומרכזי המסחר של רשת "ריט" ברחבי הארץ, כך שגם אם תצאו לטיול הרחק מהבית תוכלו להשלים את חוויית הטעמים בקניון אחר מקבוצת "ריט".

 

האירוע, שיעניק לכל  מבקר טעם של טיול ברחבי ישראל, יתקיים לאורך כל חול המועד – מ-8.10 עד 12.10, כל יום כל היום. הכניסה לכל הפעילויות – חינם!

הקניון הגדול, ז'בוטינסקי 72 פתח תקווה

טלפון: 03-9226947

 

הכתבה נוצרה בתאריך : 27/09/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו