מתכונים חגיגיים, ספר מתכונים, מתכוני חג, מתכונים לט"ו בשבט, מתכוני קדירה • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לתבשיל קדירת בקר ופירות יבשים

מרכיבים:

בשר:

1/2 ק"ג כתף בקר חתוך לקוביות

קמח

מלח ופלפל

שמן זית

תבשיל:

1 בצל, קצוץ

2 גזרים פרוסים

1/2 כוס שורש סלרי

1 בקבוק יין אדום

4 ענפי טימין טרי

100 גר' משמש יבש

100 גר' שזיף יבש

1/2 ליטר ציר בקר

אורז:

2 כוסות אורז מלא

1 כוס פטריות שיטאקי יבשות מושרות במים חמים ופרוסות

4 כוסות מים רותחים

1 בצל קטן

מלח ופלפל

 

אופן הכנה:

לתבשיל:

  1. בסיר כבד סוגרים את הבשר ומניחים בצד.
  2. באותו הסיר מאדים את הבצל, הגזר והסלרי עד ריכוך.
  3. מוסיפים את הבשר, את היין ואת ציר הבקר. מוסיפים את הטימין ואת הפירות היבשים.
  4. מבשלים על אש קטנה לאחר רתיחה למשך כ- 3 שעות

לאורז:

1. בסיר מטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף, מוסיפים את המים והפטריות ומבשלים כ-40 דק' על אש נמוכה בסיר מכוסה.

הכתבה נוצרה בתאריך : 10/10/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו