מוס שוקולד, Leonidas, בלגי, מתכון שוקולד, מריר • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון למוס שוקולד

 

המממ... שוקולד... שוקולד בלגי... מוס שוקולד בלגי... קינוח מנצח לכל זמן ולכל אירוע, שהילדים יכולים לעזור להכין – רק שימו לב שהשוקולד לא נגמר לפני שהמוס מוכן!

מאת: Leonidas

 

צילום: ערן גלבוע

 

מצרכים ל-6 מנות :

 

  • 250gr שוקולד מריר Leonidas
  • 1/3 כוס סוכר
  • 6 ביצים מופרדות
  • 120gr חמאה מרוככת
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות קוניאק (אם אין ילדים בסביבה!)
  • 1 כף קאונטרו - ליקר תפוזים (כנ"ל)

 

אופן ההכנה:

 

  1. מקציפים את החלמונים והסוכר.
  2. מניחים את השוקולד בקערת זכוכית המונחת על סיר קטן יותר ובו מים רותחים (ללא מגע של המים בקערה), וממיסים את השוקולד.
  3. מסירים מהאש, ממתינים דקה ומוסיפים את החמאה הרכה תוך כדי בחישה.
  4. מוסיפים את החלמונים המוקצפים ומערבבים, מוסיפים את הוניל, הקוניאק והקאוונטרו.
  5. מקציפים את החלבונים. מקפלים את הקצף לתוך תערובת השוקולד עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. מוזגים לכלי גדול או לכלים אישיים, מכסים ומקררים 4 שעות לפני ההגשה.

 

בתיאבון!

 

באדיבות Leonidas,

לפרטים: סוקולוב 83, רמת השרון, טל': 03-5400646.

 

הכתבה נוצרה בתאריך : 25/10/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו