המממ... שוקולד... שוקולד בלגי... מוס שוקולד בלגי... קינוח מנצח לכל זמן ולכל אירוע, שהילדים יכולים לעזור להכין – רק שימו לב שהשוקולד לא נגמר לפני שהמוס מוכן!
מאת: Leonidas
מצרכים ל-6 מנות :
- 250gr שוקולד מריר Leonidas
- 1/3 כוס סוכר
- 6 ביצים מופרדות
- 120gr חמאה מרוככת
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות קוניאק (אם אין ילדים בסביבה!)
- 1 כף קאונטרו - ליקר תפוזים (כנ"ל)
אופן ההכנה:
- מקציפים את החלמונים והסוכר.
- מניחים את השוקולד בקערת זכוכית המונחת על סיר קטן יותר ובו מים רותחים (ללא מגע של המים בקערה), וממיסים את השוקולד.
- מסירים מהאש, ממתינים דקה ומוסיפים את החמאה הרכה תוך כדי בחישה.
- מוסיפים את החלמונים המוקצפים ומערבבים, מוסיפים את הוניל, הקוניאק והקאוונטרו.
- מקציפים את החלבונים. מקפלים את הקצף לתוך תערובת השוקולד עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוזגים לכלי גדול או לכלים אישיים, מכסים ומקררים 4 שעות לפני ההגשה.
בתיאבון!
באדיבות Leonidas,
לפרטים: סוקולוב 83, רמת השרון, טל': 03-5400646.