מרכיבים:
1 כרישה פרוסה
2 קופסאות עגבניות תמר משומרות (
4 שיני שום כתוש
1 כף אבקת מרק עוף/ או רבע ליטר ציר עוף
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
2 כפות סוכר
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
200 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 חבילה בזילקום קצוץ
אופן הכנה:
למרק:
בסיר מטגנים את קלות את הכרישה בחמאה.
לאחר שהיא הזהיבה קמעה מוסיפים את עגבניות התמר לעוד כ-2 דקות.
מוסיפים 2 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומתבלים באבקת מרק, ג'ינג'ר, סוכר ופלפל ומבשלים לכחצי שעה.
מוסיפים רסק עגבניות ושום ומערבבים.
מבשלים לעוד כ- 10 ד' ומוסיפים תוך כדי בחישה את השמנת והבזיליקום.
לניוקי
מביאים לרתיחה סיר עם מים, מוסיפים את הניוקי וכאשר הוא צף, סימן שהוא מוכן.
בהגשה, לכל צלחת מרק מוסיפים כמה ניוקי ומזליפים מעט שמן זית.
המתכון באדיבות מסעדת מטרופוליס- יהודה מכבי 53, תל-אביב. 03-6057026 . א'-ש 08:00-אחרון הלקוחות
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים