מתכון, מרק, ילדים, אוהבים, לגדול, מטבח, אמא • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון למרק עגבניות וניוקי

מרכיבים:

50 גרם חמאה

1 כרישה פרוסה

2 קופסאות עגבניות תמר משומרות (1 ק"ג)

300 גרם רסק עגבניות

4 שיני שום כתוש

1 כף אבקת מרק עוף/ או רבע ליטר ציר עוף

1/2 כפית ג'ינג'ר טחון

2 כפות סוכר

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

200 מ"ל שמנת מתוקה

1/2 חבילה בזילקום קצוץ

200 גרם ניוקי תפו"א

 

אופן הכנה:

למרק:

בסיר מטגנים את קלות את הכרישה בחמאה.

לאחר שהיא הזהיבה קמעה מוסיפים את עגבניות התמר לעוד כ-2 דקות. 

מוסיפים 2 ליטר מים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומתבלים באבקת מרק, ג'ינג'ר, סוכר ופלפל ומבשלים לכחצי שעה.

מוסיפים רסק עגבניות ושום ומערבבים.

מבשלים לעוד כ- 10 ד' ומוסיפים תוך כדי בחישה את השמנת והבזיליקום.

 

לניוקי

מביאים לרתיחה סיר עם מים, מוסיפים את הניוקי וכאשר הוא צף, סימן שהוא מוכן.

 

בהגשה, לכל צלחת מרק מוסיפים כמה ניוקי ומזליפים מעט שמן זית.

 

המתכון באדיבות מסעדת מטרופוליס- יהודה מכבי 53, תל-אביב. 03-6057026 . א'-ש 08:00-אחרון הלקוחות

הכתבה נוצרה בתאריך : 05/11/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו