מתכון, אוכל, ילדים, פיצה • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לפיצה שילדים אוהבים

 

מתכון בצק בסיסי: (כ-4 פיצות אישיות)

- 350 מ"ל מים קרים

- 600 גרם קמח לבן בהיר

- 30 גרם שמרים יבשים

- 15 גרם מלח

- 40 מ"ל שמן זית

אופן הכנה:

·         מכניסים את כל הרכיבים פרט לשמן הזית למעבד מזון.

·         מפעילים על מהירות גבוהה למשך כ- 3 דקות, ולאחר מכן מורידים למהירות נמוכה.

·         ברגע שכל המסה מתגבשת ונראית אחידה, מזליפים באיטיות רבה את שמן הזית פנימה תוך כדי ערבוב.

·         נותנים למסה להתערבב ולהתגבש לתערובת אחידה וחלקה.

·         מוציאים את הבצק, מחלקים ל- 4 כדורים שווים, ומניחים על משטח מקומח כאשר כל הכדורים מכוסים בבד לח (אפשר מגבת).

·         נותנים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו (30-60 דקות).

 

להכנת רוטב העגבניות:

6 עגבניות בשלות קלופות ומרוסקות (או עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים גדולה).

·         שן שום, כפית מלח, 1/4 כפית פלפל, ו-2 כפיות סוכר (להשלים תיבול לפי הטעם).

 

אופן הכנה:

·         להכניס למג'ימיקס הכול ולטחון למספר שניות.

·         לעצור ולטעום את מידת המלח והסוכר, ולהשלים תיבול.

·         ניתן להוסיף על פי העדפה: אורגנו, פלפל שחור גרוס, צ'ילי גרוס, וכדומה

 

 

אופן הכנת הפיצה:

·         מרדדים כדור בצק עם מערוך על משטח מקומח עד לקוטר של כ 30-35 ס"מ

·         מניחים את הבצק המרודד על תבנית אפייה, מורחים את הרוטב בנדיבות. ניתן להוסיף כדורי גבינת קפרזה על פי הטעם או גבינה צהובה.

·         מכניסים לתנור שחומם מראש לחום הכי גבוה למשך 20 דקות.

·         ברגע שהבצק מקבל גוון חום זהוב הפיצה מוכנה.

 

 

המתכון באדיבות ביתא פיצה, לילינבלום 21,  ונמל תל-אביב. טל':  1599-50-9090.

א' – ו'   12:00 - עד לקוח אחרון. שבת  17:00 - עד לקוח אחרון.

 

הכתבה נוצרה בתאריך : 14/11/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו