ילדים, לגדול, משפחה, מתכונים, מתכון ל, דגים • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לפילה מוסר על אטריות זוקיני ופילה עגבנייה

מתכון לשלושה סועדים-

 

מרכיבים:

6 יחידות פילה מוסר

5 זוקיני (ירוק וצהוב) פרוסים לרצועות דקות (כאטריות)

בצל לבן גדול קצוץ

2 שיני שום קצוץ

4 עגבניות טריות בינוניות

מעט יין לבן

שמן זית

מלח ופלפל

רוטב טריאקי

להכנת הרוטב:

1 כוס סויה

1 כוס סאקה

1 כוס סוכר

1/2 כוס מירון

מבשלים בסיר קטן את כל המרכיבים ומצמצמים עד שמתקבל רוטב סמיך.

אופן הכנת המנה:

ממליחים ומפלפלים את הפילטים.

צורבים את הפילטים על מחבת לוהט ומעבירים לתנור בחום של 250 מעלות לכ- 4 דקות.

במחבת נפרד מאדים את הבצל עד שקיפות ומוסיפים את השום עד שהוא מקבל גוון זהוב.

מוסיפים את רצועות הזוקיני ומקפיצים לכ-2 דקות. סמוך לסיום ההקפצה מוסיפים מעט יין לבן.

את העגבניות חוצים לרבעים ומנקים את הגרעינים. צולים את רבעי העגבנייה במחבת עם מעט שמן זית, מפלפלים וממליחים לפי הטעם.

 

בהגשה- מסדרים במרכז הצלחת את אטריות הזוקיני, מסביב להן מסדרים את רבעי העגבניות, מניחים על האטריות שני יחידות פילה המוסר לסועד, יוצקים מעט רוטב טריאקי ומגישים.

הכתבה נוצרה בתאריך : 20/12/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו