, מתכוני מרקים, מתכונים לילדים, • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון למרק בצל צרפתי קלאסי

מתכון לארבעה סועדים-

 

מרכיבים:

אחד ק"ג בצל לבן פרוס

50 גרם חמאה

20 גרם אגוז מוסקט מגורר

20 גרם קמח

שליש כוס יין לבן יבש

חצי ליטר ציר עוף

2 ליטר מים

מלח

 

אופן הכנה:

מטגנים את בצל בחמאה על אש בינונית עד להוצאת הנוזל מן הבצל תוך כדי ערבוב מתמיד. מעלים את האש לאש גבוהה וממשיכים לטגן תוך ערבוב מתמיד עד לקרמליזציה של הבצל. מוסיפים את הקמח, ובחושים עד השחמה קלה. מוסיפים את היין הלבן ומערבבים עד שהקמח נמס לגמרי בנוזל. מאדים את היין במשך כ- 5 ד' להוצאת החמיצות. מוסיפים את שאר הנוזלים, והמוסקט, מרתיחים ומבשלים 20 ד' על אש בינונית. לסיום ממליחים ומשלימים תיבול לפי הטעם. מגישים עם מוצרלה מגוררת להקרמה וטוסטונים פריכים בצד.  בתיאבון!

הכתבה נוצרה בתאריך : 20/12/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו