כל יחידה שוקלת קרוב ל- 200 גרם-
קילו קמח טף
מים
אופן הכנה:
מניחים בקערה את קמח הטף ומתחילים להוסיף מים קרים תוך כדי בחישה.
לשים עד קבלת מרקם שדומה ללחם רגיל- כלומר, עיסה אחידה לא רכה מדי ולא קשה מדי.
מכסים במגבת לחה ומניחים בצד למשך לילה שלם.
למחרת, לאחר שהבצק תפח והחמיץ מעט מדללים אותו בעזרת מעט מים קרים וללוש.
לאחר מכן, מוסיפים כ- 3/4 ליטר מים רותחים ובוחשים עד קבלת בלילה דלילה שדומה במרקמה לבלילת פנקייק. במידה והמים הרותחים לא מספיקים לתהליך מוסיפים בהדרגה עוד מים קרים וממשיכים לבחוש עד שלא נותרים גושים.
מכסים שוב ומניחים בצד (למשך כ- 6 שעות) עד שהבצק מבעבע ומוציא קצף לבן מלמעלה.
לבישול האינג'ירה
מחממים מחבת עבה (עדיף טפלון) על אש גבוהה.
בעזרת צמר גפן מושחים את המחבת במעט מאוד שמן.
בעזרת מצקת יוצקים מהבלילה על המחבת (בדומה להכנת פנקייק).
כשרואים שהבצק מחיל לבעבע (להוציא עיניים) מכסים את המחבת עם מכסה למשך כדקה.
כשרואים שהבצק בושל מוציאים ומניחים בצד וחוזרים על התהליך מההתחלה.
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים