ילדים, לגדול, מתכונים, מתכון ל, מאכלים אתיופים • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לידנצ'נא יכארוט קדירת ירקות שורש אתיופית

מתכון לארבעה סועדים-

מרכיבים:

6 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

4 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות עבות

חצי כרוב חתוך לרצועות

שלושה בצלים גדולים טחונים דק

מלח לפי הטעם

כף כורכום

שום כתוש

כף אבקת זנגויל

חצי כוס שמן

 

אופן הכנה:

מבשלים את הבצל הטחון ללא שמן עד שהוא משחים. מוסיפים את השמן וכורכום  ומטגנים למשך 5 דקות. מוסיפים את הגזר, והכרוב ומאדים למשך 3 דקות נוספות.

מוסיפים את תפוחי האדמה, מכסים במעט מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר לבישול איטי של חצי שעה. לקראת סיום מוסיפים את השום, הזנגוויל הטחון ומלח על פי הטעם ומבשלים לחמש דקות נוספות עם מכסה פתוח עד שהרוטב מתאדה ומצטמצם כמעט עד הסוף. בשלב האחרון חשוב להקפיד לבחוש כל הזמן על מנת שהתבשיל לא ידבק לתחתית הסיר וייצרב. בתיאבון.

הכתבה נוצרה בתאריך : 20/12/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו