ילדים, לגדול, משפחה, מתכונים, מתכון ל, מאכלים אתיופים • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לדורו קיי וואט קדירה אתיופית פיקנטית של שוקי עוף וביצים חומות

מתכון לארבעה סועדים-

מרכיבים:

8 שוקי עוף בלי עור (שנמשחו והושרו במיץ מלימון אחד וכף מלח למשך חצי שעה ולאחר מכן נשטפו היטב במים)

4 ביצים קשות קלופות (שהוכנו מבעוד מועד)

2 ק"ג בצל לבן טחון דק

70 גרם שום קצוץ

50 גרם ברברה (תערובת תבלינים אתיופית שעשויה מחלקים שווים של הל טחון, קצח טחון, פלפל שחור טחון, פפריקה חריפה, וזנגוויל טחון).

כפית שטוחה של מלח

כף שטוחה הל טחון

30 גרם שורש זנגוויל טחון דק

כוס שמן

 

אופן הכנה:

בסיר על אש בינונית וללא שמן מבשלים את הבצל עד שהוא מתחיל להזיע. מוסיפים שמן ומטגנים למשך 15 ד'. מוסיפים את הברברה ומבשלים למשך רבע נוספת. מתקבל רוטב אדום פיקנטי.

מוסיפים את העוף ומבשלים על אש בינונית עם מכסה סגור למשך עשר דקות. מדי פעם פותחים את המכסה ובוחשים. אחרי עשר דקות מוסיפים מים עד לכיסוי העוף ומבשלים ל 10 דקות נוספות. בסוף מוסיפים את שאר התבלינים והביצים מביאים לרתיחה ומורידים את האש למשך 15 דקות נוספות.

בודקים תיבול ומתקנים לפי הצורך. מגישים חם על אינג'ירה.

בתיאבון!!

הכתבה נוצרה בתאריך : 20/12/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו