, מתכונים ללחמים ומאפים, מתכונים לילדים, ילדים מבשלים • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לחלה מתוקה

חומרים :

( עבור 2 חלות גדולות, או חלה גדולה ולחמניות קטנות)

1 ק"ג קמח לבן

כף גדושה של מלח (20 גר')

חצי כוס סוכר (100 גר')

שקית שמרית או קוביית שמרים טריים אחת (50 גר')

2 ביצים

חצי כוס שמן (100 מ"ל)

2 כוסות מים מהברז (כ- 500 מ"ל)

ביצה

שומשום

טיפ: על מנת לדעת נפח של נוזל ניתן להיעזר בבקבוקי הילדים שלנו הישנים. למלא מים / שמן או כל נוזל אחר על פי סקאלת המ"ל בצד הבקבוק.

 

אופן ההכנה:

  • מניחים בקערה גדולה את השמרים מוסיפים מעט מכמות הקמח, קורט סוכר ומעט מים ומערבבים לעיסה סמיכה (כמו עיסה לפנקייק). ממתינים מספר דקות אם רואים בועות בעיסה סימן שהשמרים טובים וטריים.  פעולה זו נקראת בשפה המקצועית ראש עיסה.

ראש עיסה

 

  •  ניתן גם להניח את השמרים בתחתית הקערה ומעליה את הקמח כך נוודא כי המלח והסוכר לא יגעו בשמרים ונוכל להכין בצק שמרים כראוי.
  • שופכים את יתרת הקמח מעל ראש העיסה ואת שאר החומרים היבשים והרטובים מעל הקמח.
  • נותנים לילדים ללוש את הבצק כ- 7-10 דקות עד שהחומרים מתאחדים ומתקבל מרקם אחיד. אם מרגישים שהבצק קשה מידי צורך להוסיף מים ניתן להוסיף קצת. אם מרגישים שהבצק דביק מדי מוסיפים עוד קצת קמח.
  • נותנים לבצק לנוח במקום חמים ונעים לכשעתיים  עד שהבצק מכפיל את עצמו.
  •  לשים שוב את הבצק  (לצורך הוצאת האוויר שנמצא בבצק).
  • נותנים לילדים ליצור כדורים שווים בגודלם על מגש מקומח. מכדורים אלו יוצרים רצועות לצורך הכנת החלות והלחמניות.

כדורי בצק

 

 

רצועות בצק

 

  • . קולעים צמה מרצועות הבצק (כפי שניתן לראות בתמונות המצורפות), או לחילופין יוצרים איזו צורה שרוצים.   

קולעים צמה

  • מניחים את החלה/ הלחמניות בתבנית האפייה. נותנים לילדים למשוח בביצה טרופה ולבזוק שומשום מעל. מניחים במקום נעים וחמים להתפחה נוספת של כחצי שעה.

חלה בהתפחה

  • לאחר שהחלה / הלחמניות הכפילו את נפחם על תבנית האפייה, מכניסים לתנור לאפייה. את התבנית ממקמים בשליש התחתון של התנור (לא באפיית טורבו) למשך כ- 30 דקות בחום של 180 מעלות.

חלה מוכנה

הכתבה נוצרה בתאריך : 11/01/2007
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו