באדיבות ג'ורג'יו סופינו- פסטה מיאה פירות ים
מרכיבים לשלושה סועדים:
4 ביצים + חלמון אחד
קורט מלח
עד
אופן לישת הבצק:
מערבבים היטב את כל החומרים למעט המים ולשים היטב ביד עד קבל עיסה אחידה.
במידה והבצק יבש מדי מוסיפים עד
במידה והבצק רטוב מדי מוסיפים מעט קמח.
ג'ורג'יו מדגיש כי מומלץ ללוש ביד.
לאחר לישה הבצק מוכן מיד לעבודה- אין צורך לתת לבצק לנוח ואין צורך להוסיף שמן.
אופן רידוד הפסטה:
את הבצק מרדדים לעובי של כ-
חשוב לרדד בשכבות- אחת על השנייה- מומלץ לייצר לפחות שלוש שכבות טרם חיתוך הפסטה.
לאחר רידוד חותכים לרצועות רוחב על פי הטעם והבחירה.
בישול הפסטה:
מרתיחים סיר מים.
על
בניגוד לדעה הרווחת אין צורך להוסיף שמן למים- את השמן שומרים לסלט.
את הפסטה מרתיחים במשך 2-3 דקות. (אגב, ככל שהפסטה יותר טרייה זמן הבישול יותר קצר!)
את שאריות הפסטה שלא בישלנו ניתן לשמור במקרר עד ארבעה ימים, או בפריזר לחילופין.
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים