הרשמו למועדון לגדול בחינם הרשמו למועדון לגדול בחינם
באינדקס לגדול ניתן למצוא מגוון אטרקציות לילדים, חוגים, פעילויות, מסעדות, מפעילי ימי הולדת, מקומות לנופש משפחתי ועוד...

אני מחפש/ת:

פרסמו אצלנו
בית >מגזין הבריאות למשפחה > מלא זה מעולה

מגזין הבריאות למשפחה

מלא זה מעולה

הכתבה נוצרה בתאריך : 23/01/2007
שיתוף עם חברים בפייסבוק

ורד לב, מסבירה לילדים למה בריא יותר לאכול אורז מלא (חום) וקמח מלא? הסבר פשוט שתוכלו לתרגם לילדים שלכם.

מאת ורד לב

 

 

מה באורז?

במרכז פחמימות- אלו מספקות אנרגיה לגוף.

קליפה שבה ישנם הסיבים התזונתיים וויטמינים ומינרלים. אלו מצפים את הגרעין ומגינים עליו ממחלות ומזג האוויר.

נבט- הפוטנציאל להמשך החיים, בו יש שמן וויטמינים. כאשר הגרעין ינבט, הוא ישתמש במאגרים המצויים בנבט ובאנרגיה ממרכז הגרעין.

בתהליך עיבוד האורז, כשהופכים אותו מחום ללבן, מסירים את הקליפה ואת הנבט ומה שנותר הן רק הפחמימות. בכדי להתעכל בגוף, זקוקות הפחמימות לעוד כמה חומרים ביניהם אותם ויטמינים ומינרלים בדיוק שהיו שם מלכתחילה. אבל עכשיו הם הוסרו.

 

מה יעשה הגוף?
הגוף צריך את אותם ויטמינים ומינרלים ולכן הוא יחפש אותם וימצא אותם בכל מיני מקומות בגוף.

זוהי בעיה, כי אותם ויטמינים ומינרלים לא נשמרים בכמויות גדולות בגוף, ואם הם כבר כן נשמרים הם מיועדים לדברים אחרים: לתפקוד המוח ומערכת העצבים, לתהליכי נשימה והפקת אנרגיה, לפעילות המערכת החיסונית, לשמירה על איזון הגוף ועוד.

 

מה יעשה הגוף? הוא חייב אותם!

הוא ישיג אותם על חשבון אותם איברים ומערכות שזקוקים להם   

 

מה יישאר לנו? אותן פחמימות שנותרו בגרעין האורז (זוכרים אותו?) מכונות "פחמימות ריקות" כי הן לא מביאות איתן את הויטמינים והמינרלים הנחוצים לעיכולן ועתה הגוף צריך לשדוד את עצמו.
בעקבות זה יהיה הגוף, בטווח הקצר והארוך, חשוף יותר למחלות חיצוניות כי התפקוד שלו כבר לא יהיה אופטימאלי.

 

 

חשוב להבין שמטרתו של המזון היא להזין את הגוף, כלומר לספק לו את אותם חומרים החיוניים לתפקוד השוטף שלו. בנוסף, אכילה של פחמימות ריקות תגרום להשמנה, כי אלו אינן פחמימות שיהיו פעילות בגוף, להיפך, הן תפרענה לפעילות הגוף והגוף ישים אותן במאגרי השומן.

השמנה, מעבר לזה שאינה נעימה לעין היא גם מסוכנת לבריאות. היא נחשבת לאחת המחלות הקשות של העולם המערבי המודרני. השמנת יתר קשורה בסיכון גבוה יותר לבעיות לב וכלי דם, סוכרת, בעיות נשימה למיניהן, מחלות של מערכת העיכול, בעיות מפרקים למיניהן, סרטן ועוד.

 

וכל זה למה? ממה התחלנו? מאותו גרעין אורז שעבר עיבוד וליטוש והוסרו ממנו אותם חומרים חיוניים- הקליפה והנבט.

תחשבו על זה....

 

איך לעשות את זה שיהיה יותר טעים?

מאד ממליצה להשרות אורז מלא לכמה שעות, אפשר אפילו ללילה. זה משפיע לטובה על הטעם. כשמבשלים, לבשל עם כמות מדויקת של מים, כך שהאורז ייצא "אחד אחד" ולא דייסתי.

2 כוסות מים על כל כוס אורז יספיקו.

אפשר לחמם מעט שמן זית בסיר ו"לטגן" קלות את האורז לפני שמוסיפים את המים. השמן יצפה את גרעיני האורז ויעזור להם יותר להתבשל "אחד אחד".

ורד לב היא נטורופתית ומדריכת הנקה. ליצירת קשר עם ורד: 052-8527755

 

קופונים לאטרקציות
ותקבלו את כל העדכונים ישירות לפייסבוק שלכם
תגובות לכתבה:
Top