הרשמו למועדון לגדול בחינם הרשמו למועדון לגדול בחינם
באינדקס לגדול ניתן למצוא מגוון אטרקציות לילדים, חוגים, פעילויות, מסעדות, מפעילי ימי הולדת, מקומות לנופש משפחתי ועוד...

אני מחפש/ת:

פרסמו אצלנו
בית >מגזין אוכל לילדים > מכינים עוגיות פיצוץ

מגזין אוכל לילדים

מכינים עוגיות פיצוץ

הכתבה נוצרה בתאריך : 01/02/2007
שיתוף עם חברים בפייסבוק

לא כל הילדים אוהבים פירות יבשים ובשעת החג שולחן הט"ו בשבט עלול להישאר יתום וללא קונים. במקום זה, אפשר להכין עם הילדים עוגיות שוקולד פיצוץ עם פירות יבשים כהפתעה בתוך העוגייה. מובטחת הצלחה!

מאת לירז, סודות מתוקים

 

הקדמה קצרה:

שוקולד הוא חומר גלם רגיש. אם מניחים אותו בסיר על מקור חום הוא עלול להישרף ולאבד מטעמו ומרקמו. לכן, לעיתים במתכונים מנחים להמיס את השוקולד בשיטת בן מארי (בסיר כפול). בסיר התחתון שמים מים כך שלא יגעו בתחתית הסיר השני (העליון). בתוך הסיר העליון מניחים את קוביות השוקולד להמסה כך השוקולד יומס באיטיות ולא יישרף. שיטה נוספת להמסה היא במיקרו גל. גם פה צריך להיזהר לא לשרוף את השוקולד כי לעיתים נראה כי הוא לא נמס, אך אם נוגעים בו הוא רך. לכן, בעת המסה במיקרו גל רצוי לשים לפרקי זמן קצרים ומדי פעם לערבב ולבדוק שהוא לא נשרף.

 שוקולד בבן מארי

חומרים: לכ- 30 עוגיות

240 גר' שוקולד מריר

40 סמ"ק שמן (ניתן למדוד בבקבוקי תינוקות).

3/4 כוס סוכר (120 גר')

קורט מלח

וניל

3 ביצים

כוס וחצי קמח (220  גר')

שקית אבקת אפייה (10 גר')

משמשים/ צימוקים חתוכים לקוביות

 

אופן ההכנה :

ממיסים את השוקולד ביחד עם השמן בשיטת בן מארי עד שהשוקולד נמס.

במיקסר (וו גיטרה), מאחדים את הסוכר, וניל, מלח והביצים לעיסה אחידה. לאחר איחוד החומרים יוצקים לתוך המיקסר תוך כדי הפעלתו את השוקולד המומס עד שהעיסה נראית אחידה ושוקולדית.

 

מנפים יחד קמח ואבקת אפייה לתוך התערובת תוך כדי קיפול התערובת . מקפלים את הקמח עם תערובת השוקולד עד לקבלת עיסה ללא גושים. מעבירים את העיסה שנוצרה לקערה נקייה ומכניסים למקרר למספר שעות (עדיף לילה).

בקערה שמים אבקת סוכר. נותנים לילדים לגלגל כדורי בצק (לא גדולים מדי). יוצרים גומה בכל כדור ומניחים קוביית פרי יבש ומקפלים שוב לכדור. נותנים לילדים לטבול את הכדורים מספר סיבובים בתוך אבקת הסוכר.

 

עוגיה באבקת סוכר

מניחים את העוגיות בתבנית אפיה המצופה בנייר אפייה. (כדי שהעוגיות לא יתגלגלו בתוך התבנית רצוי ללחוץ טיפה עליהם כדי לקבע אותם לתבנית.)

עוגיות בתבנית

את העוגיות אופים של 180 מעלות כ- 10 דקות ולא יותר. באפייה הן גדלות ומתפוצצות כך שנראות כמו אדמה שבורה, לכן הן נקראות גם עוגיות רעידת אדמה או עוגיות פיצוץ.

מוציאים את העוגיות והן עדיין רכות, לא לגעת (למרות שזה מפתה) צריך לחכות מספר דקות שיתקררו כדי שיתקשו ויוכלו להיפרד מתבנית האפייה.

 עוגיות פיצוץ

לירז היא קונדיטורית בעלת "סודות מתוקים"- עוגות ועוגיות מעוצבות.

לאתר של לירז

 

עוד מתכונים שילדים יכולים להכין

קופונים לאטרקציות
ותקבלו את כל העדכונים ישירות לפייסבוק שלכם
תגובות לכתבה:
Top