לגדול | אטרקציות לילדים | פעילויות לילדים | מקומות בילוי לילדים | טיולים בשבת | אירועים לילדים • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לעוגיות פיצוץ

באדיבות לירז, סודות מתוקים

 

חומרים: לכ- 30 עוגיות

240 גר' שוקולד מריר

40 סמ"ק שמן (ניתן למדוד בבקבוקי תינוקות).

3/4 כוס סוכר (120 גר')

קורט מלח

וניל

3 ביצים

כוס וחצי קמח (220  גר')

שקית אבקת אפייה (10 גר')

משמשים/ צימוקים חתוכים לקוביות

 

אופן ההכנה :

ממיסים את השוקולד ביחד עם השמן בשיטת בן מארי עד שהשוקולד נמס.

במיקסר (וו גיטרה), מאחדים את הסוכר, וניל, מלח והביצים לעיסה אחידה. לאחר איחוד החומרים יוצקים לתוך המיקסר תוך כדי הפעלתו את השוקולד המומס עד שהעיסה נראית אחידה ושוקולדית.

מנפים יחד קמח ואבקת אפייה לתוך התערובת תוך כדי קיפול התערובת . מקפלים את הקמח עם תערובת השוקולד עד לקבלת עיסה ללא גושים. מעבירים את העיסה שנוצרה לקערה נקייה ומכניסים למקרר למספר שעות (עדיף לילה).

בקערה שמים אבקת סוכר. נותנים לילדים לגלגל כדורי בצק (לא גדולים מדי). יוצרים גומה בכל כדור ומניחים קוביית פרי יבש ומקפלים שוב לכדור. נותנים לילדים לטבול את הכדורים מספר סיבובים בתוך אבקת הסוכר. מניחים את העוגיות בתבנית אפיה המצופה בנייר אפייה. (כדי שהעוגיות לא יתגלגלו בתוך התבנית רצוי ללחוץ טיפה עליהם כדי לקבע אותם לתבנית.)

את העוגיות אופים של 180 מעלות כ- 10 דקות ולא יותר. באפייה הן גדלות ומתפוצצות כך שנראות כמו אדמה שבורה, לכן הן נקראות גם עוגיות רעידת אדמה או עוגיות פיצוץ.

מוציאים את העוגיות והן עדיין רכות, לא לגעת (למרות שזה מפתה) צריך לחכות מספר דקות שיתקררו כדי שיתקשו ויוכלו להיפרד מתבנית האפייה.

הכתבה נוצרה בתאריך : 01/02/2007
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו