אם ניחנתם בכישורי פלמבה אתם מוזמנים לנסות את המתכון הבא:
חומרים להכנת כ- 10 מנות

להכנת הבצק:
90 גרם קמח
3 כפות אבקת סוכר
מעט גרידת תפוז
2 ביצים
250 מ"ל חלב
קורט מלח
חמאה לטיגון
להכנת הרוטב:
חצי כוס מיץ תפוזים
30 מ"ל ליקר תפוזים (גראן מרנייה או קוואנטרו)
30 מ"ל ברנדי
5 כפות אבקת סוכר
רצועות גרידת תפוז ולימון לקישוט
להכנת הקרפים:
1. בקערת עבודה מערבבים יחדיו היטב את הביצים, החלב והחמאה המומסת.
2. מוסיפים באיטיות לקערה את הקמח ומערבבים היטב עד קבלת בלילה אחידה.
3. מצננים את הבלילה במקרר למשך שעה.
4. על להבה בינונית, מחממים מחבת טפלון ומשמנים במעט חמאה.
5. יוצקים בלילה למחבת עד קבלת שכבה (קרפ) אחידה ודקיקה.
5. מזהיבים על צד אחד (אין צורך להזהיב
6. חוזרים על התהליך עם שאר הקרפים.
להכנת הרוטב:
1. מחממים במחבת את החמאה, ליקר התפוזים, מיץ התפוזים ואבקת הסוכר עד קבלת בועות וצמצום ועיבוי הרוטב.
2. במקביל, כשהמחבת עדיין על אש נמוכה, טובלים את הקרפים בזה אחר זה ברוטב ומעבירים לצלחות הגשה.
4. יוצקים לשארית הרוטב במחבת את הברנדי, ומערבבים ומחממים.
5. יוצקים משאריות הרוטב על הקרפים שמסודרים על צלחות ההגשה.
6. מקשטים במעט גרידת תפוז, גרידת לימון ואבקת סוכר.
7. סמוך להגשה מדליקים את הברנדי בזהירות רבה וממתינים עד שהאש שוככת.
8. אוכלים מיד כשזה חם ולוהט.
ביסטרו תמרה- חשמונאים 95, תל אביב. 03-6240707,
שעות פעילות- א', ו'- 12:00-16:00, ב'-ה', ש'- 12:00-אחרון לקוחות.
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים