, ילדים, מתכונים, מתכון ל, מתכונים לילדים, מתכונים למשפחה, פסטות גבינות • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לטורטליני גבינה ועגבניות מיובשות מוגש ברוטב פלפלים קלויים

מרכיבים:

1 שקית פסטה לורנצו טרייה טורטליני נפוליטני במילוי גבינה ועגבניות מיובשות.

אופן הכנת הטורטליני:

מרתיחים כ – 8 כוסות מים ל – 400 גרם פסטה. מרוקנים את הפסטה למים הרותחים. מוסיפים 2 כפיות מלח. לבשל כדקה. לסנן את הפסטה (אין צורך לשטוף).

המצרכים הדרושים לרוטב:

4 פלפלים אדומים

2\1 כפית פלפל

100 גרם חמאה

2 שיני שום כתושות

מלח ופלפל

אופן הכנת הרוטב:

קולים את ארבעת הפלפלים על האש או בתנור. מניחים בתוך שקית ניילון לאחר הקלייה "להזיע" כ – 15 דקות וקולפים. קוצצים דק.

במחבת ממיסים חמאה ומוסיפים את הפלפלים והשום, מטגנים קלות ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את הפסטה ומגישים.

המלצת היינן:

קביעתו של המרכיב הדומיננטי במנה זו תעזור גם הפעם לקבוע את מרקם המנה ורמת הארומתיות שלה, וכך גם להתאים יין יבש אשר ישתלב עם ארומות המנה וייצור הרמוניה של אוכל ויין.

נוכחות העגבניות המיובשות והפלפלים הקלויים במנה זו, קובעים שהמנה תוגש עם יין אדום.בגלל שה עגבניות הן בעלות טעמים חומציים מודגשים ופלפלים קלויים הם בעלי ניחוחות קלויים מתבקש ה שידוך האולטימטיבי של מנה זאת  עם יין שהתיישן בחבית עץ אלון קלוי.

טיפ קטן:

שימו לב רק שהמנה שלכם לא תהיה מלוחה מדיי, שכן ידוע כי מליחות מדגישה טעמים חמוצים ביין (אדום או לבן) ומגבירה את תחושת העפיצות (יובש על גבי החיך והשפתיים) שהוא תוצאה של יישון היין בחבית עץ.

היין: ליין קברנה סוביניון סינגל מסדרת מרום גליל "של סגל" יש את היכולת להתמודד  עם טעמים מיובשים ומעושנים של עגבניות ופלפל קלוי, מה עוד ששיני השום בתפריט מעצימים ארומות ולפיכך דורשים כביכול אתגר בכל מה שקשור ליין שיתאים למנה זאת.

 קברנה סוביניון יכול!!

זהו יין בעל גוף בינוני, ולכן רמת הטאנינים בו לא מודגשת מדי ולכן היין ישתלב באופן סינרגי עם המליחות של המנה.

הכתבה נוצרה בתאריך : 14/05/2007
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו