מרכיבים:
1 שקית פסטה לורנצו טרייה טורטליני נפוליטני במילוי גבינה ועגבניות מיובשות.
אופן הכנת הטורטליני:
מרתיחים כ – 8 כוסות מים ל –
המצרכים הדרושים לרוטב:
4 פלפלים אדומים
2\1 כפית פלפל
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל
אופן הכנת הרוטב:
קולים את ארבעת הפלפלים על האש או בתנור. מניחים בתוך שקית ניילון לאחר הקלייה "להזיע" כ – 15 דקות וקולפים. קוצצים דק.
במחבת ממיסים חמאה ומוסיפים את הפלפלים והשום, מטגנים קלות ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את הפסטה ומגישים.
המלצת היינן:
קביעתו של המרכיב הדומיננטי במנה זו תעזור גם הפעם לקבוע את מרקם המנה ורמת הארומתיות שלה, וכך גם להתאים יין יבש אשר ישתלב עם ארומות המנה וייצור הרמוניה של אוכל ויין.
נוכחות העגבניות המיובשות והפלפלים הקלויים במנה זו, קובעים שהמנה תוגש עם יין אדום.בגלל שה עגבניות הן בעלות טעמים חומציים מודגשים ופלפלים קלויים הם בעלי ניחוחות קלויים מתבקש ה שידוך האולטימטיבי של מנה זאת עם יין שהתיישן בחבית עץ אלון קלוי.
טיפ קטן:
שימו לב רק שהמנה שלכם לא תהיה מלוחה מדיי, שכן ידוע כי מליחות מדגישה טעמים חמוצים ביין (אדום או לבן) ומגבירה את תחושת העפיצות (יובש על גבי החיך והשפתיים) שהוא תוצאה של יישון היין בחבית עץ.
היין: ליין קברנה סוביניון סינגל מסדרת מרום גליל "של סגל" יש את היכולת להתמודד עם טעמים מיובשים ומעושנים של עגבניות ופלפל קלוי, מה עוד ששיני השום בתפריט מעצימים ארומות ולפיכך דורשים כביכול
קברנה סוביניון יכול!!
זהו יין בעל גוף בינוני, ולכן רמת הטאנינים בו לא מודגשת מדי ולכן היין ישתלב באופן סינרגי עם המליחות של המנה.
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים