אוכל, ילדים, חג, מופלטה, ליגדול, בצק, מאפים • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון למופלטה מרוקאית

מופלטה

החומרים:

ק"ג קמח
כפית מלח

מים בערך בין 4-5 כוסות פושרים

אופן ההכנה:

מערבבים היטב את החומרים לבצק (למעט הדבש והחמאה). נותנים לבצק לנוח כ 15 דקות. מחלקים את הבצק ויוצרים כדורים בקוטר 25 ס"מ ומשמנים כל כדור בשמן. מניחים בצד לנוח שוב לכ- 15 דקות . מחממים מחבט טפלון או נירוסטה עם מעט מאד שמן. מרדדים כל כדור על משטח משומן ומניחים על המחבת כשהמופלטה הראשונה מוכנה הופכים אותה  ומניחים עליה עוד אחת וכך הלאה הופכים ומניחים עד שמקבלים ערימה יפה. עד לסיום כל המופלטות.

 מגישים עם דבש וחמאה.

הכתבה נוצרה בתאריך : 23/04/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו