
באדיבות השף עמית בן טוב
מרכיבים:
5-6 יח' חזה עוף נקי
כוס קמח
מעט שמן
רוטב
4 כפות חרדל דיז'ון גרגירים
כף סוכר חום
כוס דבש
3 כוסות ציר בקר
כוס יין לבן
אופן הכנה:
את העוף- מקמחים את העוף וצורבים אתו במחבת עד למידת עשייה רצויה.
לרוטב- משחימים את הסוכר במחבת חמה מוסיפים דבש, יין לבן ומצמצמים כ- 80% מהנוזלים. מוסיפים את ציר הבקר ושוב מצמצמים כ- 50% מהכמות. מוסיפים את מיץ התפוזים ומצמצמים כ- 50% גם כן. מהרוטב הנותר לוקחים כ- 200 סמ"ק ומבשלים יחד עם העוף וככל שהכמות הצטמצמת כך מוסיפים עוד קצת מהרוטב. חוזרים על התהליך עד שמקבלים סמיכות רצויה ברוטב.
את המנה רצוי להגיש לצד פירה או אורז.
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים