מתכון לעוגת שוקולד שכיף להכין בשישי בצהרים עם אמא
המצרכים
2 כוסות קמח
6 כפות קקאו
2 כפיות אבקת אפייה
2 כוסות סוכר
כפית תמצית וניל
3 ביצים
כוס חלב
לקרם:
150 חמאה רכה
ביצה אחת
½1 כפיות תמצית וניל
להכנת העוגה:
חממו את התנור ל-180 מעלות.
לקערה העבירו את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה. בקערה נפרדת העבירו את החמאה והסוכר ,תמצית הווניל והביצים וערבבו. הוסיפו בהדרגה את תערובת הקמח והחלב תוך כדי בחישה עד איחוד המרכיבים. שמנו תבנית אפייה עגולה (בקוטר של לפחות 20 ס"מ) וגבוהה (גובה – 6 ס"מ).
העבירו את התערובת לתבנית. אפו במשך 45 דקות.
איך יודעים שמוכן? – נועצים קיסם ורואים שהוא יוצא יבש.
הוציאו את התבנית בעזרת כפפה (זהירות, חם!), צננו מעט ואז הוציאו את העוגה מהתבנית והשאירו אותה להתקרר היטב.
להכנת הקרם
מאחדים את החמאה עם הסוכר. שופכים חלמון ביצה (רק את החלמון) ואת תמצית הוניל. מערבבים עד לקבלת מסה אחידה. מצננים.
לאחר שהקרם התקרר וגם העוגה, מצפים את העוגה בנדיבות. מומלץ לקשט עם סוכריות.
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים