מתכון לעוגת שוקולד וקרם | מתכוני עוגות שילדים יכולים להכין | אפייה לילדים- לגדול • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לעוגת שוקולד וקרם

מתכון לעוגת שוקולד שכיף להכין בשישי בצהרים עם אמא

 

המצרכים

2 כוסות קמח

6 כפות קקאו

2 כפיות אבקת אפייה

200 גרם חמאה או מחמאה רכה

2 כוסות סוכר

כפית תמצית וניל

3 ביצים

כוס חלב

 

לקרם:

150 חמאה רכה

150 גרם אבקת סוכר

ביצה אחת

½1 כפיות תמצית וניל

 

 

להכנת העוגה:

חממו את התנור ל-180 מעלות.

לקערה העבירו את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה. בקערה נפרדת העבירו את החמאה והסוכר ,תמצית הווניל והביצים וערבבו. הוסיפו בהדרגה את תערובת הקמח והחלב תוך כדי בחישה עד איחוד המרכיבים. שמנו תבנית אפייה עגולה (בקוטר של לפחות 20 ס"מ) וגבוהה (גובה – 6 ס"מ).

העבירו את התערובת לתבנית. אפו במשך 45 דקות.

איך יודעים שמוכן? – נועצים קיסם  ורואים שהוא יוצא יבש.

הוציאו את התבנית בעזרת כפפה (זהירות, חם!), צננו מעט ואז הוציאו את העוגה מהתבנית והשאירו אותה להתקרר היטב.

 

להכנת הקרם

מאחדים את החמאה עם הסוכר. שופכים חלמון ביצה (רק את החלמון) ואת תמצית הוניל. מערבבים עד לקבלת מסה אחידה. מצננים.

לאחר שהקרם התקרר וגם העוגה, מצפים את העוגה בנדיבות. מומלץ לקשט עם סוכריות. 

עוד מתכונים שילדים יכולים להכין

הכתבה נוצרה בתאריך : 24/04/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו