ילדים, אוכל, תזונה • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מה נאכיל את הילדים בפסח?

מאת: מיה בן אפריים תזונאית ודיאטנית קלינית

 

הנה מגיע לו החג המקסים הזה עם כל המעלות שלו -בוא האביב, החופש והטיולים בחיק הטבע אבל גם עם החיסרון המרכזי שלו - מה אוכלים? ובעיקר במה מאכילים את הילדים?

בערב החג, בדרך כלל מוצאים פתרונות.  מרק, עוף, תפוחי אדמה, מצה, ביצה וחרוסת. אבל מה קורה בהמשך?  איך נגוון בימים הבאים כדי שהקטנטנים לא ישתעממו מהמצות והפירה.

גקט תפוחי האדמה זו מנה אהובה במיוחד על העם הבריטי, וילדיו. ובצדק. זו מנה קלה להכנה ואפשר לגוון איתה במילויים בריאים מזינים וצבעוניים. היא דלה בשומן, חסכונית והכי חשוב -טעימה. הנה כמה הצעות מעניינות להכנתה.

מה דרוש לנו :

תפוחי אדמה גדולים במיוחד שטופים היטב.

נייר אלומיניום

שמן זית

מלח ופלפל

סיר חרס. (באם אין סיר חרס ניתן להניח בתנור אפייה בחום של 185 מעלות.)

 

מייבשים טוב טוב את תפוחי האדמה, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומניחים בתנור מצופה בניר כסף או בסיר החרס לכשעה (עד שתפוחי האדמה מתרככים.

 

עם מה מגישים ?

 

סלט טונה

2 קופסאות טונה מסוננת

5 כפות גרגירי תירס מתוק

2 ביצים קשות

2 כפות מיונז קל

1 כף קטשופ עגבניות

כפית מיץ לימון

מלח ופלפל על פי הטעם

מערבבים את החומרים ומגישים על תפוח האדמה.

 

סלט ביצים

5 ביצים קשות קצוצות

2 כפות מיונז קל או 3 כפות יוגורט

1/2 בצל קצוץ מטוגן

 1 בצל ירוק קצוץ דק

1/2 כפית חרדל

מלח ופלפל

 

מערבבים את כל החומרים ומגישים על תפוח האדמה.

 

שעועית לבנה ברוטב עגבניות

משרים ב- 2 כוסות מים שעועית לבנה למשך לילה שלם.

1/2 שורש סלרי קצוץ דק

1 כף שמן זית

1/2 בצל קצוץ

מעט אורגנו

כף סוכר חום

1 כוס  רסק עגבניות

1/2 כוס ציר או מרק עוף

מלח ופלפל

 

מבשלים את השעועית במים רותחים כשעה ומסננים. מחממים במחבת עם מעט שמן זית את שורש הסלרי, והבצל עד שאילו משחימים. מוסיפים את השעועית, רסק העגבניות, הסוכר, ציר העוף והתבלינים. מביאים לרתיחה ומגישים מעל תפוח האדמה. יש לקחת בחשבון- השימוש בקופסאות שימורים של שעועית לבנה ברוטב עגבניות הוא אלטרנטיבה נוחה אך עם זאת  גבוהה ברמת הסוכר.

 

רוטב פטריות

סלסלת פיטריות שמפיניון

1/2 כוס שמנת קלה לבישול

2 כפות גבינת קוטג'

30 גרם גבינה בולגרית

1/2 בצל קצוץ דק

מלח ופלפל

 

מטגנים קלות על מחבת טפלון את הבצל, מוסיפים את הפטריות, השמנת הגבינות והתיבול. אפשר לצקת את הרוטב על תפוחי האדמה ולהחזיר למשך עוד 7 דקות  נוספות לתנור תחת חום גבוה (200 מעלות לערך)

.

תגובות ושאלות למיה במייל: 

[email protected]

 

הכתבה נוצרה בתאריך : 10/04/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו