באדיבות לירז, סודות מתוקים
החומרים הדרושים:
250 גר' פסטה (כחצי חבילה אפשר להשתמש בכל מיני סוגים יחד)
200 גר' גבינה בולגרים חתוכה לקוביות
1 שמנת חמוצה
3 ביצים
מלח
פלפל
כוס גבינה צהובה קשה מגורדת
אופן ההכנה:
-
מבשלים את הפסטה (עצה ידידותית לבשל יותר מ- 250 גר' כי נאכל בדרך קצת ותמיד טוב שיש במקרר עוד פסטה מבושלת) במי מלח , מסננים את הפסטה מהמים ומעבירים לקערה גדולה .
-
מחממים תנור ל – 190 מעלות
- לפסטה המבושלת, מוסיפים את הביצים, השמנת החמוצה, מלח, פלפל על פי הטעם ואת הבולגרית החתוכה לקוביות. מערבבים היטב. לתערובת הזו ניתן להוסיף גבינה מגורדת מסוגים שונים או פרמזן או עמק, קשקבל. ניתן להוסיף אפילו שילובים של שאריות גבינה מהמקרר אך צריך לשים כמעט כוס.

כמו כן ניתן לעשות שילובים של קוטג' וגבינה לבנה במקום השמנת החמוצה. בקיצור כל העולה על דעתכם .
-
מערבבים הכל ומניחים בתבנית חסינת חום. בוזקים מעל גבינה מגורדת .
- אופים כ- 40-50 דקות או עד שהפשטידה נראית קריספית ומוכנה .

- גיוונים : בנוסף לגיווני הגבינות המופיעים בגוף המתכון ניתן לגוון ולהוסיף לפשטידה קצת (2 כפות) רסק עגבניות ותבליני פיצה כמו אורגנו טימין וכו' כך נותן לפשטידה ניחוח וטעם שונה.
בתיאבון!
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים