, מתכונים לילדים, מתכוני עוגות, קינוחים לילדים, זיו שלף, שף קייטרינג שלף • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לפמפקין פאי (פאי דלעת)

באדיבות השף זיו שלף, שלף קייטרינג

מרכיבים:


בצק-

200 גרם חמאה

400 גרם קמח לבן

100 גרם (חצי כוס) מים

 

מילוי-

2 ביצים

3/4 כוס סוכר חום

2 כוסות דלעת אפויה בתנור- ללא נוזלים\ סחוטה מנוזלים

1 כף קמח לבן

1 כפית קינמון

1 כפית ג'ינג'ר מגורד (טרי)

1/2 כפית אגוז מוסקט

1/4 כפית ציפורן

1/4כפית פלפל אנגלי

1/2 כפית מלח

1 וחצי כוס שמנת מתוקה

2 כפות ליקר "גראנד מרינייאר" או ליקר תפוזים אחר

 

רכיבים לשמנת ג'ינג'ר המלווה את הפאי בזמן הגשה-

1 שמנת מתוקה

1 כף קוניאק

2 כפות אבקת סוכר

2 כפות שמנת חמוצה

2 כפיות ג'ינג'ר מסוכר- קצוץ

 

אופן הכנה:

בצק- לחמם את תנור האפייה לדרגה של 200 מעלות. את החמאה לערבל בקערה של מעבד מזון עד שמתקבל מרקם רך. להוסיף את הקמח ולערבל עד לקבלת גושים. להוסיף את המים ולערבל עד שמתקבל עיסת בצק אחיד( לשים לב לא לערבל יותר מידי). לצנן את הבצק במקרר למשך שעתיים. מרדדים את הבצק לאחר הצינון לעובי של 2 מ"מ ולסדר בתבנית קיש. מעל הבצק להניח נייר אפייה ונעליו לפזר אורז או שעועית יבשה (למניעת תפיחה). לאפות בתנור ב- 180 מעלות ושחומם מראש עד לרמה של חצי אפייה ולהוציא מהתנור.

מילוי- בקערת מערבל מזון, להקציף יחדיו את הביצים והסוכר עד לקבלת מרקם אוורירי. מוסיפים את יתר מרכיבי המילוי  ומערבבים בעדינות עד לקבלת בלילה אחידה. לצקת את הבלילה על הבצק החצי אפוי. לאפות בתנור כ- 3/4 שעה. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.

 

·         את הקיש רצוי להגיש בליווי שמנת ג'ינג'ר

 

שמנת ג'ינג'ר- להקציף את השמנת המתוקה בקערת מערבל מזון. לערבב ולהוסיף את כל יתר המרכיבים של הציפוי לקערה עם השמנת המוקצפת. לבסוף יוצקים את השמנת המוקצפת.

 

 

שלף קייטרינג – בהנהלת השף זיו שלף - עלומים 15 סביון. 054-6655920

הכתבה נוצרה בתאריך : 03/11/2007
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו