, מתכונים פרסים, מתכוני עדות, בר גיורא תל-אביב, מתכוני מרקים • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון למרק גונדי

באדיבות דליה קלמיאן, מסעדת בר גיורא

גונדי של בר גיורא

 

מרכיבים:

קציצת גונדי-

300 ג' חזה עוף טחון

300 ג' חומוס קלוי טחון

5-6 בצלים בינוניים טחונים

רבע כוס מים

רבע כוס שמן

2 כפיות מלח ופלפל

כפית הל

2 כפיות כורכום

מרק-

רבע קילו חומוס מושרה במים למשך לילה

חצי קילו עוף לפי בחירה (כנפיים, כרעיים, גרונות)

כורכום, מלח פלפל לפי הטעם

 

אופן הכנה:

את כל רכיבים הקציצה מערבבים יחד לאחר הטחינה של כל אחד מהם. אם הבלילה יבשה מוסיפים מים ושמן לפי הצורך עד לקבלת עיסה רכה מספיק ליצירה עיגולים (בגודל כדור טניס)

מבשלים את החומוס בסיר עם 2 ליטר מים כ- 15 דקות ואז מוסיפים את העוף. מתבלים עם מלח, פלפל וכורכום לפי הטעם ומבשלים למשך כחצי שעה נוספת. לאחר מכן יוצרים את כדורי הקציצה (בגודל כדור טניס) ומוסיפים לתוך המרק. יש להוסיף מים לפני הצורך כיוון שהגונדי סופג נוזלים. לאחר בישול נוסף של חצי שעה על אש בינונית המרק מוכן ובתיאבון.

 

בר גיורא- בר גיורא 4 תל-אביב. 03-6204880. 7 ימים בשבוע, 09:30- לקוח אחרון.

הכתבה נוצרה בתאריך : 22/12/2007
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו