רבים אינם יודעים שמעלי הורדים אפשר לרקוח ריבות עריבות לחייך ולחלוט תה טעים בצורות שונות. משתלות וונדי ממליצים על מרשם פשוט להכנה שתוכלו לרקוח מהורדים בגנכם. לשם כך נשתמש בוורדים כלאי התה עם הפרחים הגדולים. מומלץ לא לרסס את הורדים כחודש לפני האסיף כדי להנות ממאכלים נקיים ובריאים.
המצרכים להכנת ריבת ורדים
½ ק"ג של עלי כותרת שטופים ומיובשים.
2 כוסות מים
מיץ מחצי לימון
1 כפית ג'לטין מומס (למי שאוהב ריבות סמיכות)
ההכנה:
מערבבים את עלי הכותרת עם ½ ק"ג סוכר ומשאירים בכלי מכוסה ליום אחד, מנערים מספר פעמים ביום.
מעבירים את התערובת לסיר עם שארית הסוכר ומוסיפים את המים ואת הג'לטין.
מבשלים על אש קטנה עד שהסוכר נמס כולו, מגבירים את האש ומרתיחים במשך 10 דקות או עד שמקבלים עיסה נוזלית סמיכה.
גם בפירות הורדים לאחר הפריחה – טריים או מיובשים - תוכלו להשתמש לחליטת תה.
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים