לגדול | אטרקציות לילדים | פעילויות לילדים | מקומות בילוי לילדים | טיולים בשבת | אירועים לילדים • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

לידה קלה עם הומאופתיה קלאסית

שמוליק אלפי מציג כמה מן האפשרויות הרבות לסיוע הומאופתי קלאסי במהלך לידה

 

הלידה היא אירוע משמח שכה חיכיתם לו, סוף סוף לאחר המתנה ועמל רב תוכלו לחבוק ברכים הנולדים ולהיות להם להורים. מרגע תחילת הציר הראשון ועד תחילתה של ההנקה זהו הזמן שבו היולדת והעובר חווים את התהליך המופלא של הלידה. בתהליך רב שלבים זה, רחמה של היולדת מתכווץ והעובר הבשל יוצא החוצה לאויר העולם, אמנם הרחם הוא השחקן המרכזי בלידה אך בפירוש אינו היחידי.

 

כדי שהלידה תתרחש באופן תקין, הגוף כולו נרתם למשימה ומתגייס: כל מערכת הרבייה הנשית עוברת שינויים נחוצים, הורמונים רבים מגיעים למקום בזה אחר זה ומשפיעים, מערכת העצבים מגיבה בהתאם, המצב הנפשי והרגשי הינו גורם מכריע בלידה, ובכל שלב ושלב המוח מייצר את החומרים הנחוצים לשמירה על האיזון.

 

הומאופתיה קלאסית בלידה

המצב האידיאלי הוא שהיולדת תגיע ללידה שמחה ורגועה והלידה תהיה קצרה וקלה ללא סיבוכים, אך בפועל ישנם פעמים רבות שאין זה המצב. להומאופתיה קלאסית יש תשובה יעילה לכל שלב ושלב בלידה שאינו "הולך חלק", במאמר זה מוצגות בפניכם כמה מן האפשרויות הרבות לסיוע הומאופתי קלאסי במהלך לידה. כל המלצה במאמר זה מבוססת על נסיון קליני רב בשנים בפרקטיקה של הרפואה ההומאופתית הקלאסית כולה.

 

חשוב לדעת: התכשירים ההומאופתיים הקלאסיים מכונים בשם "רמדי", קיים מגוון רב של תכשירים העונים להגדרה הכללית "תכשירים הומאופתיים" וכאשר אתם ניגשים לבית המרקחת יש לוודא כי מדובר ב"תכשיר הומאופתי קלאסי", תכשירי ההומאופתיה הקלאסית מגיעים מחו"ל ועוברים תהליך הכנה מורכב ויחודי להומאופתיה הקלאסית בלבד, ולפיכך הם מכילים חומר אחד בלבד (שמקורו מן הטבע) אשר מתאים לטיפול במצב ספציפי. הרמדיס ההומאופתיות הקלאסיות עדינות בהשפעתן, ללא תופעות לוואי ובטוחות לשימוש בנשים בהריון, יולדות ומניקות.

 

כמו תמיד אני ממליץ בחום להתייעץ עם הומאופת קלאסי מוסמך לפני הלידה כדי לשפר משמעותית את אפקט הריפוי. כמו כן ניתן לקבל הדרכה מקצועית בביתך. (פרטים באתר הבית המצורף לעמוד זה)

 

אז באילו רמדיס הומאופתיות כדאי להצטייד לקראת הלידה?

SABINA: רמדי העשויה מצמח הקרוי ערער סבינה, מתאימה לשימוש במצבים של התפתחות לידה מוקדמת: במידה ומתפתחים צירים מוקדמים בשלב שלאחר שבוע 23 בלבד וכשמצב העובר תקין, רמדי זו מאפשרת ליולדת להפסיק את הצירים המוקדמים באופן טבעי.

יש ליטול מהרמדי מנה אחת במינון של  200c.

 

CAULOPHYLLUM: רמדי העשויה מצמח הקרוי קוהוש כחול, מתאימה לזירוז תהליכים שמתעכבים בלידה. במידה והלידה נמשכת זמן רב ואינה מתפתחת רמדי זו מאפשרת ליולדת ליצור את התנאים הנחוצים להביא ללידה ללא הפרעה למהלך הטבעי של הלידה. יש ליטול את הרמדי במינון של 30c, במידת הצורך יש לחזור על כך כל שעה. רמדי זו מועילה ביותר גם כאשר רחמה של היולדת נדרש להתכווץ על מנת לפלוט את השילייה (לעיתים פעולה זו עלולה להיות לא קלה, במיוחד לאחר לידה ארוכה ומתישה). כאשר פליטת השילייה אינה מתרחשת באופן ספונטני, יש ליטול את הרמדי במינון של 30c ובמידת הצורך יש לחזור על כך כל 20 דקות.

 

GELSEMIUM: רמדי זו העשויה מצמח הקרוי יסמין צהוב, מתאימה למצבי חרדה ופחד בזמן לידה. המצב נפוץ בעיקר בלידה הראשונה של היולדת: בזמן הלידה או לקראת התפתחות הלידה מופיעים פחד גדול וחרדה עצומה מצד היולדת שמתקשה לתפקד בשל כך, לעיתים המצב אינו כה חמור וניתן להרגיע את היולדת ע"י מילים מעודדות ותמיכה אישית. אולם, כאשר החרדה מכריעה את היולדת, הפחד מהלידה עצמה משתק אותה והיא נופלת לאפיסת כוחות וחולשת שרירים מרוב היסטריה והתרגשות. נטילת מנה אחת מהרמדי במינון 200c תאפשר ליולדת להתגבר באופן טבעי על הפחד ולהמשיך את התהליך בכוחות מחודשים.

 

ARNICA: רמדי זו העשויה מצמח הקרוי עטשנית, מתאימה לשיקום גופני ונפשי לאחר לידה.

לידה כרוכה בהשקעת מאמץ וסבילת כאב ולעיתים אף ביותר מזה, היולדת זקוקה למנוחה וזמן כדי להתאקלם לאחר לידה קשה וכואבת, רמדי זו תאפשר ליולדת לעשות זאת בזמן הקצר ביותר שניתן וכך להמנע מסבל ומכאב מיותרים. את הרמדי נוטלת היולדת רק לאחר סיום הלידה! מנה אחת במינון של 200c.

 

STAPHYSAGRIA: רמדי זו העשויה מצמח הקרוי דורבנית, מתאימה לשיקום ואחלמה של חתכים לאחר לידה. כאשר נעשית פעולה כירורגית כלשהי בלידה (חתך, ניתוח קיסרי, תפרים וכו') היולדת נאלצת לסבול כאבים ואי נוחות בשבועות שלאחר הלידה. רמדי זו מסייעת לאחלמה מקומית נכונה ומהירה ועוזרת להפחתת כאב. את הרמדי נוטלת היולדת פעם אחת ביום, במינון 12cבמשך 10 ימים.

 

CHINA OFFICINALIS: רמדי זו העשויה מקליפת עץ הסינצ'ונה, מתאימה למצבי התייבשות ואובדן נוזלים בלידה. בשלביה הראשונים של הלידה מתרחשת "ירידת מי השפיר" שנמצאים ברחם, יחד עם זאת לעיתים היולדת מדממת ומאבדת דם רב במהלך לידה ומתפתח מצב של מחסור חמור בנוזלים בגוף. במצב זה הגורם להתייבשות עד לאובדן הכרה, על היולדת לקבל עירוי נוזלים תוך ורידי וליטול את הרמדי במינון של 30c, במידת הצורך יש ליטול מנה נוספת כל 4 שעות.

 

ליעוץ ומידע נוסף כנסו לאתר הבית: www.s-alfi.co.il

 

 

הכתבה נוצרה בתאריך : 07/05/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו